1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Dr. Müzeyyen Şevkin, Eğitimdeki Sorunları TBMM’de Gündeme Getirdi

Dr. Müzeyyen Şevkin, Eğitimdeki Sorunları TBMM’de Gündeme Getirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Eğitimdeki Sorunları Gündeme Getirdi

22 yıllık AKP iktidarında eğitim alanında yaşanan sorunların ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“TEMİZLİK SORUNU HORTLADI”

İktidarın öğretmenleri çeşitli kategoriler altında ayırdığını belirten Dr. Şevkin, “Ücretli, uzman, Piktes, sözleşmeli öğretmenler gibi ayrımlara gidildi. İhtiyaca rağmen 200 bin öğretmeni atama fırsatı verilmedi. Ayrıca, birçok öğretmene kadro verilmedi.” dedi. Bu bağlamda, iktidara yönelik eleştirilerini dile getirerek, “20 bin köy okulunu kapattınız; söz verdiğiniz halde bu okulları yeniden açmadınız. Okullarda temizlik sorununu yeniden gündeme getirdiniz ve destek sunmak isteyen belediyelerimizi engellediniz. Öğretmen maaşlarını ise yetersiz hale getirdiniz.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARI HEDER ETMEYİ BIRAKIN”

Dr. Şevkin, iktidarın Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesiyle eğitimi hedefinden uzaklaştırdığını ifade etti. “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden vakıf ve derneklere tam 5 milyar 895 milyon 926 bin lira aktarıldı. Sonuç olarak, tarikat ve cemaatler desteklenirken, çağdaş, laik ve demokratik bir eğitim anlayışından hızla uzaklaşıldı. Bu noktada biraz samimiyet bekliyoruz. En önemli kaynak olan insan kaynağına yatırım yapın ve çocukları heder etmeyi bırakın.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Dr. Müzeyyen Şevkin, Eğitimdeki Sorunları TBMM’de Gündeme Getirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!