1. Haberler
  2. Dünya
  3. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’tan Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’tan Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’un Açıklamaları

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Gazze’nin kuzeyine yönelik gerçekleştirmeyi planladığı iki insani yardım misyonunun yeniden engellendiğini ve erişimlerinin reddedildiğini vurguladı. Ghebreyesus, İsrail’e yönelik, zorla yerinden etme taleplerini durdurma ve hastaneleri koruma çağrısında bulunarak, “Gazze’nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadı. İnsanların gidecek yeri yok.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Ghebreyesus, ayrıca İsrail’e, insani yardım görevlerinin kolaylaştırılması için çağrıda bulunarak, “Hayatlar buna bağlı. Ateşkese yönelik çalışmalar yürütün. Bu çatışmada sıkışmış tüm insanların barışa ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Neler Yaşanmıştı?

Son günlerde, aralarında İngiltere, Fransa, ABD ve İsviçre’den sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu 18 uluslararası yardım örgütü, yaptıkları ortak açıklamayla Gazze’nin kuzeyinde artan tansiyonun insani bir felakete yol açabileceği konusunda alarm vermişti. Bu uluslararası yardım kuruluşları, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmasının insani durumu daha da kötüleştireceğini ve insani yardım operasyonlarını ciddi şekilde engelleyeceğini ifade ettiler.

Kaynak: Sözcü

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus’tan Gazze’ye İnsani Yardım Çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!