1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya Bankası’ndan Asgari Öz Kaynak-Kredi Oranı Düzenlemesi

Dünya Bankası’ndan Asgari Öz Kaynak-Kredi Oranı Düzenlemesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası’ndan Önemli Açıklama

Dünya Bankası, yaptığı yeni açıklama ile asgari öz kaynak-kredi oranını yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürdüğünü duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, 30 milyar dolarlık ek finansman sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, hizmet verilen ülkelere daha iyi bir ortak olma hedefi doğrultusunda, borçların daha kolay geri ödenebilmesi için bazı ücretlerin kaldırıldığı ifade edildi. Özellikle küçük ülkeler için sağlanan kredilerde daha az ücret alınacağı vurgulandı.

“ÖDEME DAHA UCUZ OLACAK”

Dünya Bankası’nın yaptığı bu düzenlemelerin bir araya gelmesiyle, bankanın kredilerini almanın daha kolay ve geri ödemenin daha ucuz hale geleceği kaydedildi. Ayrıca, Dünya Bankası’nın geçmişte gerçekleştirdiği reformlara da dikkat çekildi. Yeni adımlarla birlikte, önceki reformların birleşimi sonucunda önümüzdeki 10 yıl içerisinde 150 milyar dolardan fazla ek finansmana olanak tanınabileceği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, bu yeni finansal önlemlerin kredi verme kapasitelerini artıracağını ve ülkelerin ekonomik sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağını belirtti.

Kaynak: Sözcü

Dünya Bankası’ndan Asgari Öz Kaynak-Kredi Oranı Düzenlemesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!