1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye Ek Finansman Açıklaması

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye Ek Finansman Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Bankası, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye ek olarak 18 milyar dolar finansman sağlamayacağını duyurdu. Bu açıklama, Türkiye’deki ekonomi yönetiminde genel seçim sonrası yaşanan değişimlerin hemen ardından geldi. Daha önceki anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’ye sağlanan finansman paketi, toplamda 35 milyar dolara ulaşmış durumda. Şu an için, Dünya Bankası ve Türkiye, bu finansman paketinin büyüklüğünü artırmak amacıyla görüşmeler yürütüyor.

Reuters’a konuşan konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, bu müzakerelerin 35 milyar dolarlık mevcut finansmanda bir artış hedeflediğini ve sürecin, tutarın “daha da artırılması” ile sonuçlanmasını öngördüğünü belirtti.

Finansmanın Kullanım Alanları

Ayrıca, G-20 ve Dünya Bankası toplantıları kapsamında ABD’de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla bu hafta dört projeye ilişkin toplam 1.9 milyar dolar tutarında bir finansman anlaşması imzalandı. Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağladığı finansmanın büyük bir kısmı, aşağıdaki alanlara yönlendirildi:

  • Yenilenebilir enerji
  • Afet yönetimi
  • İklim değişikliği ile mücadele
  • İhracatın desteklenmesi

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Humberto Lopez, geçtiğimiz yıl Reuters ile yaptığı bir söyleşide, kurumun Türkiye’ye sağladığı finansmanı artırma nedeninin, ekonomi politikalarındaki değişim ve bu sürece dair güvenin artması olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Sözcü

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye Ek Finansman Açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!