1. Haberler
  2. Spor
  3. Dünya Supersport Şampiyonası Jerez’de Heyecanlı Başladı

Dünya Supersport Şampiyonası Jerez’de Heyecanlı Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Supersport Şampiyonası: Jerez’deki İlk Yarış

Dünya Supersport Şampiyonası’nın 12. ve son ayağında, İspanya’nın ünlü Circuito de Jerez Pisti’nde hafta sonunun ilk yarışı gerçekleşti. Yarış, heyecan dolu anlara sahne olurken, milli sporcularımızdan Can Öncü, Kawasaki Puccetti takımıyla mücadele etti. 17 turluk yarışın 3. turunda talihsiz bir kaza geçiren Can, motorunu yeniden kaldırarak yarışa devam etmeyi başardı ve yarışı 23. sırada tamamladı.

Diğer milli sporcumuz Bahattin Sofuoğlu ise yeni takımı Yamaha Tayland ile yarışırken, 4. turda bir kaza yaşadı ve bu nedenle mücadeleyi tamamlayamadı. Jerez’deki bu ilk yarışın galibi, Pata Yamaha Ten Kate takımından İtalyan pilot Stefano Manzi oldu. Onu, Barni Spark’tan İtalyan motosikletçi Yari Montella ikinci, Aruba.it ekibinden İspanyol Adrian Huertas ise üçüncü sırada takip etti.

Bu sonuçlarla birlikte, genel klasmanda 426 puan toplayan Adrian Huertas, 2024 WorldSSP şampiyonluğunu garantilemiş oldu. Genel klasmanda ikinci sırada Stefano Manzi 390 puanla, üçüncü sırada ise Yari Montella 374 puanla yer alıyor. Bahattin Sofuoğlu, genel klasmanda 96 puanla 12. sırada, Can Öncü ise 92 puanla 13. sırada bulunuyor.

Dünya Supersport Şampiyonası’nın 12. ve son ayağındaki ikinci ana yarış, Circuito de Jerez Pisti’nde yarın TSİ 16.30’da başlayacak. Tüm gözler, milli sporcularımızın performansında ve yarışın sonucunda olacak.

Kaynak: Sözcü

Dünya Supersport Şampiyonası Jerez’de Heyecanlı Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!