1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünyayı Sarsan İflas Dalgası Türkiye’yi Etkiliyor

Dünyayı Sarsan İflas Dalgası Türkiye’yi Etkiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyayı Sarsan İflas Furyası Türkiye’yi de Vurdu

Dünyada birçok sektörü etkisi altına alan iflas dalgası, Türkiye’de de hız kesmeden devam ediyor. Birçok büyük ölçekli firmanın mali sıkıntılarla boğuşması ve konkordato talep etmesi, tüm sektörlerde ciddi endişelere yol açmakta. Son olarak, Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi olan Multipak Ambalaj’ın konkordato ilan ettiği bilgisi geldi.

Mahkeme 3 Aylık Süre Verdi

Mahkeme 3 Aylık Süre Verdi

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 9 Ekim tarihinde verdiği kararda şirketin konkordato talebini kabul etti. Mahkeme, firmanın haciz işlemlerine karşı korunabilmesi amacıyla 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süre zarfında, mali darboğaza giren şirketin finansal tablolarının detaylı bir şekilde incelenmesi için Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek, Hukukçu Sevgi Kanyılmaz ve sektör uzmanı Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç’tan oluşan üç kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirildi.

Rapor İflas Sürecini Belirleyecek

Rapor İflas Sürecini Belirleyecek

Şirketin durumu hakkında 2025 yılının ilk haftalarında yeni bir değerlendirme yapılacağı öğrenildi. İflasın eşiğine gelen bu dev ambalaj üreticisi hakkında verilecek nihai karar, konkordato komiser heyetinin hazırlayacağı rapora bağlı olacak. Eğer şirketin mali tablolarında herhangi bir iyileşme göze çarparsa, süreç olumlu bir şekilde ilerleyebilir. Ancak herhangi bir düzelme belirtisi olmaması durumunda, Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi iflas süreci ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak: Sözcü

Dünyayı Sarsan İflas Dalgası Türkiye’yi Etkiliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!