1. Haberler
  2. Gündem
  3. e-YDS Sınavı Bugün Yapılıyor

e-YDS Sınavı Bugün Yapılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

e-YDS Sınavı Bugün Gerçekleşiyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS/11) bugün gerçekleştirilecek. Bu önemli sınav için, adayların kimlik belgeleriyle ilgili olası sorunlar yaşamamaları adına İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri bugün açık tutulacak.

ÖSYM, 19 Ekim Cumartesi günü Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nı (e-YDS) Türkiye’nin dört büyük şehrinde, yani Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da bulunan toplam 46 e-Sınav salonunda organize edecek. Bu yıl İngilizce ve Farsça dillerinde gerçekleştirilecek olan sınavda, toplamda 5 bin 156 adayın katılması bekleniyor.

Sınav sırasında, güvenliği sağlamak amacıyla emniyet görevlileri de dahil olmak üzere toplam 317 kişi görev alacak. Sınavın başlangıç saati 13.45 olarak belirlenmiş olup, 16.45’te sona erecek. SÜRE 180 DAKİKA Sınavda adaylara, 80 soruyu yanıtlamak için 180 dakika süre verilecek. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 30 dakika ek sürelerini kullanma hakkına sahip olacaklar.

Ayrıca, kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulundurmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri, sınav günü boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak: Sözcü

e-YDS Sınavı Bugün Yapılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!