1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı Dava Süreci Devam Ediyor

Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı Dava Süreci Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı Davası

Ebrar Sitesi’ndeki N Blok Berk Apartmanı davasında, 1’i tutuklu 5 sanığın yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, tarafların avukatları ile ölenlerin yakınları katılırken, tutuklu sanıklar Ahmet Özdemir (64), başka bir dosyadan tutuklu olan müteahhit Tevfik Tepebaşı (81) ve Atilla Öz (62) ise bulundukları cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlandılar.

Duruşmada, Tevfik Tepebaşı’nın damatları, tutuksuz sanık Ahmet Doğan (51) ile hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Mustafa Timurbanga (55) duruşmaya katılmadı. Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle başladı ve ardından sanıkların savunmalarına geçildi.

Tevfik Tepebaşı, yıkılan binanın kendisinin değil, ölen oğlu Mehmet Ali Tepebaşı’nın yaptırdığını öne sürerek, “Mehmet Ali Tepebaşı, çalıştırdığı ekibi kendisi kurmuştur. Teknik ekibi tanımıyorum. Ben kesinlikle müteahhit değilim, müteahhitliğimi kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum.” dedi. Ahmet Özdemir ise, felaketin doğa tarafından geldiğini belirterek, “Allah’tan gelen bir felaketin sorumlusu olarak, devletin verdiği eski yönetmeliğe göre yapılmış bu binanın yıkılmasını suç olarak üzerime almıyorum ve beraatimi talep ediyorum.” şeklinde kendini savundu.

Sanıklardan Atilla Öz ise, yıkılan bina ile hiçbir ilgisinin olmadığını, bu nedenle dosyada yer almasının mantıklı olmadığını ifade etti. Avukatların savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti, Ahmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 6 Aralık’a erteledi.

Kaynak: Sözcü

Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı Dava Süreci Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!