1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Ecovacs Deebot X2 Omni Robot Süpürge Hacklendi

Ecovacs Deebot X2 Omni Robot Süpürge Hacklendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABC News’in bu haftaki haberine göre, Avustralya’da birçok Ecovacs Deebot X2 Omni robot süpürgenin hacklenmesi olayları yaşandı. Minnesota’da avukatlık yapan Daniel Swenson, ailesiyle birlikte televizyon izlerken robot süpürgesinin hoparlöründen garip bir “radyo sinyali” sesi duyduğunu belirtti. Swenson, “Robotu yeniden başlattıktan sonra kesilen ses, kısa süre sonra tekrar başladı ve bu sefer açıkça küfür eden genç birinin sesiydi. Bunun, genç birine ait olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Benzer olaylar, El Paso ve Los Angeles’ta da kaydedildi. Los Angeles’ta bir kullanıcının Deebot X2 model robot süpürgesi, evcil hayvanları korkutmak amacıyla kullanıldı. Bu durum, kullanıcılar arasında büyük bir endişeye neden oldu.

Ecovacs Deebot X2 Omni Robot Süpürge Hacklendi

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Ecovacs şirketi, konuyla ilgili bir açıklama yaparak tespit ettikleri saldırının kaynağını engellediklerini bildirdi. Ancak, kullanıcı adları ve şifrelerin ele geçirildiğine dair herhangi bir kanıt bulamadıklarını ifade ettiler. Geçen yıl, araştırmacılar Deebot X2‘nin PIN kodunu atlayarak süpürgeye erişilebilen bir güvenlik açığı tespit etmişti. Ecovacs, bu sorunu çözdüğünü ve Kasım ayında yapılacak bir güncellemeyle güvenliği daha da artırmayı planladıklarını duyurdu. Ancak, bu güncellemenin ABC News’in bahsettiği Bluetooth açığını kapsayıp kapsamayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Sözcü

Ecovacs Deebot X2 Omni Robot Süpürge Hacklendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!