1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Edirne’de Emekliler Balık Alamıyor: Fiyatlar Lüks Haline Geldi

Edirne’de Emekliler Balık Alamıyor: Fiyatlar Lüks Haline Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de Emekli Maaşıyla Geçinenler Balık Alamıyor

Edirne’de emekli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle balık almakta zorlandıklarını ifade ediyor. Emekli Nuh Topçu, “Doktor tavsiyesi üzerine balık tüketmek zorundayız. Ancak bunu krediyle almak zorunda kalıyoruz. Herkes bilsin ki balık, artık lüks bir gıda haline geldi” dedi.

“KREDİYLE ALIYORUZ, HERKES BİLSİN”

Topçu, sözlerine şöyle devam etti: “Balık, sadece emeklilerin değil, genel olarak vatandaşın alabileceği bir şey değil. Ama doktor ‘balık ye’ dediği için mecburen almak zorundayız. Krediyle alıyoruz, herkes bilsin bunu. Balık, gerçekten çok lüks oldu. Geçen gün burada Bulgarlar gelmişti, bir arkadaşımız hemen koşarak onlara ‘Ne istersiniz, levrek mi, tava mı, kalamar mı?’ diye sordu. Ama bizlere hiç kimse sormuyor; biz sadece bakarak geçiyoruz.”

“2 TANE BALIK ALDIK, 15 GÜN YİYEBİLECEĞİZ”

Emekli Havva Topçu ise, “Ülkenin durumu gerçekten çok pahalı. Ben bir emekli memurum ve alışverişlerimizi kartla yapıyoruz. Yaptığımız her şey borç üzerine kurulu. Fiyatlar o kadar uçuk ki, geçen gün 2 tane balık aldık ve bunun için 350 lira ödedik. O balıkları bölerek, 15 gün boyunca idareli bir şekilde yiyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Edirne’de Emekliler Balık Alamıyor: Fiyatlar Lüks Haline Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!