1. Haberler
  2. Gündem
  3. Efkan Ala’nın Çözüm Süreci Üzerine Açıklamaları

Efkan Ala’nın Çözüm Süreci Üzerine Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci Açıklamaları

Efkan Ala'dan Çözüm Süreci Açıklamaları

AKP Grup Başkanvekili Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak çözüm süreci hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Çözüm süreciyle ilgili net bir ifadeyle, “Çözüm süreci masamızda yok.” diyerek bu konunun gündemlerinde olmadığını belirtti.

“Her Seferinde Aynı Şeyi Yapmak Durumunda Değiliz”

Ala, çözüm sürecine dair yaptığı açıklamalarda, sorunların çeşitliliğine dikkat çekerek, “Sorun da farklı sorunlara bulunacak çare de farklı. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz ki. 24 saat boyunca Kürtçe yayın yapan bir kanal mevcut. Bu gibi adımlar aşıldı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, geçmişte yaşanan olayların Türkiye’nin reform süreçlerini nasıl etkilediğine de değinerek, “O süreçlerin belli yerinde Ortadoğu tarumar oldu. Eğer Türkiye, o reformlarını yapmamış olsaydı, Irak ve Suriye’ye döndürmek isteyen projelere yenilirdi.” dedi.

Yeni Anayasa Tartışmaları

Ala, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de görüşlerini paylaştı. “Masayı bir kuralım. Tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım.” diyerek taraflar arasında diyalog kurmanın önemine vurgu yaptı. “Orada herkes görüşünü söyleyecek.” diyerek, farklı düşüncelerin bir arada olmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Siyasette Normalleşme

Efkan Ala, siyasette normalleşme adımlarının atılmasının önemine dikkat çekerek, diyalogların çok kritik olduğunu belirtti. “180 derece fikirler olsa da bunlar çok önemlidir.” dedi.

Bu açıklamalar, Efkan Ala’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis açılışında DEM Partili vekillerle el sıkıştığı esnada yanında bulunmasıyla birlikte dikkat çekti. Çözüm Süreci döneminde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Efkan Ala, sürecin önemli aşamalarından biri olan Dolmabahçe Mutabakatı’nı açıklayan isimlerden biriydi.

Kaynak: Sözcü

Efkan Ala’nın Çözüm Süreci Üzerine Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!