1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ekrem İmamoğlu’nun TUSAŞ Ziyareti ve Terör Saldırısına Tepkisi

Ekrem İmamoğlu’nun TUSAŞ Ziyareti ve Terör Saldırısına Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekrem İmamoğlu, TUSAŞ Standını Ziyaret Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı’nın son gününde stantları gezerek önemli mesajlar verdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ne (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanlar için hazırlanan anı alanını da ziyaret eden İmamoğlu, burada karanfil bırakarak başsağlığı diledi.

Burada yaptığı konuşmada İmamoğlu, “Bugün ne yazık ki hepimizi derinden üzen hain terör saldırısında çok kıymetli evlatlarımızı kaybettik. TUSAŞ saldırısından sonra, savunma sanayi ile ilgili önemli bir fuar olan İstanbul’daki bu etkinlikte TUSAŞ standını ziyaret etmekteyim. Bu hain terör saldırısında kaybettiğimiz yurttaşlarımıza, o kıymetli evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Ekrem İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

  • “Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin korunması, hepimizin en büyük vatan borcudur. Bu anlamda, hain terör saldırısının üstesinden gelmek konusunda en büyük gücümüz, birlik ve beraberliğimizdir.”
  • “Bu noktada, dayanışmamızı korumamız ve büyütmemiz, belki de en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ortaklığı, kesinlikle bu toprakların, devletimizin ve Türk milletinin en büyük gücüdür.”
  • “Ulusal savunma sanayi, ülkemiz adına çok önemli bir fonksiyona sahiptir. Ülkemizin güvenliğinin ve bağımsızlığının teminatı olan bir sektörden bahsediyoruz.”

Terörle Mücadele ve Kenetlenme

İmamoğlu, “Milletçe kenetlenerek terörün amacına ulaşmasına kesinlikle ve kesinlikle engel olacağız. Bu ülkenin hiçbir insanının terörle rahatsız edilemeyeceği bir süreci, insanlarımız ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözüne atıfta bulunan İmamoğlu, “Tam da TUSAŞ’ın önündeyken, Atatürk’ün 100 yıl önce savunma sanayi ile ilgili Türk devletinin ve Türk milletinin önüne koyduğu vizyonu hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Milli Mücadele ve TUSAŞ’ın Önemi

İmamoğlu, “1953 yılında kurulan TUSAŞ, 50 yılı aşkın süredir ülkemiz adına hizmet vermektedir. Milletimize ait bir kurum olması, bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Bu çerçevede, TUSAŞ çalışanlarının saldırıdan hemen sonra dile getirdikleri ‘Hainlere inat, daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz’ ifadesi, her şeyin ötesinde durmaktadır” dedi.

İmamoğlu, “Evlatlarımızın o sesi ve yüreği beni, tüm insanlarımızı duygulandırmaktadır. Aslında, nasıl kenetlenmemiz gerektiğinin de net ifadesidir. Kolay bir zaman diliminden geçmiyoruz. Müşterek bir mücadele ortamını sağlamak zorundayız. Birlikte düşünmek, birlikte konuşmak ve milli meseleler üzerinden yapılacak her türlü mücadeleyi birlikte vermeliyiz” şeklinde konuşarak, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

Ekrem İmamoğlu’nun TUSAŞ Ziyareti ve Terör Saldırısına Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!