1. Haberler
  2. Spor
  3. El Clasico Öncesi Ancelotti’nin Açıklamaları ve Rekabetin Tarihi

El Clasico Öncesi Ancelotti’nin Açıklamaları ve Rekabetin Tarihi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Clasico Öncesi Ancelotti’den Açıklamalar

İspanya 1. Futbol Ligi’nin (La Liga) 11. haftasında, yarın oynanacak olan ve futbol dünyasının en heyecan verici karşılaşmalarından biri olarak kabul edilen El Clasico’da, Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya gelecek. Real Madrid’in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti, bu önemli maç öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, karşılaşmanın favorisi olmadığını ifade etti.

Ancelotti, Real Madrid’in El Clasico’dan önceki son antrenmanının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İspanyol basınının çoğunluğunun Barcelona’yı maçın favorisi olarak göstermesiyle ilgili bir soru üzerine, “Barcelona çok değerli bir rakip. Çok iyi oynuyorlar ama El Clasico’da favori belirlemek oldukça zor. Maçın dinamikleri, içindeki gelişmeler çok önemli. Topa sahip olma oranı, oyunu kontrol etme biçimi bu tür büyük maçlarda belirleyici unsurlar,” şeklinde konuştu.

Ancelotti, El Clasico öncesinde herhangi bir kaygısının olmadığını vurgulayarak, “Şanslıyım ki uykumu bölecek hiçbir şey yok,” dedi. Ayrıca, son Borussia Dortmund maçında hat-trick yapan Vinicius’un takımın liderlerinden biri olduğunu belirtirken, takımda birden fazla liderin olmasının önemine de dikkat çekti.

122 Yıllık El Clasico Rekabeti

Futbol dünyasının en çok tanınan ve takip edilen maçlarından biri olan El Clasico, Real Madrid ve Barcelona takımları arasındaki rekabet 1902 yılına dayanıyor. İki takım arasında 13 Mayıs 1902’de dönemin “Taç Kupası” yarı finalinde oynanan ilk maçı Barcelona 3-1 kazanmıştı. O günden bu yana, iki takım toplamda 257 resmi maçta karşı karşıya geldi. İstatistiklere göre, bu karşılaşmalarda Real Madrid’in 105, Barcelona’nın 100 galibiyeti bulunurken, 52 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ligde ise Real Madrid’in 79, Barcelona’nın 74 galibiyeti bulunmakta ve 32 maç da berabere bitmiştir.

Barcelona, Lionel Messi’nin kadroda bulunduğu dönem (2004-2021) boyunca El Clasico’daki dokuz deplasman maçının altısında Santiago Bernabeu Stadı’ndan galibiyetle dönmeyi başarmış olmasına rağmen, Messi’nin ayrılışından sonra rekabette bir düşüş yaşamıştır. Geçtiğimiz sezon ligde oynanan her iki maçı da kaybeden Katalan ekibi, yalnızca 3 Ağustos’taki hazırlık maçında Real Madrid’i 2-1’lik skorla mağlup edebilmiştir.

Barcelona, El Clasico’ya Lider Geliyor

La Liga’da geride kalan 10 haftada Barcelona, 27 puanla lider konumda yer alırken, Real Madrid 24 puanla ikinci sırada bulunuyor. El Clasico öncesi, Real Madrid’de kaleci Thibaut Courtois, David Alaba, Dani Carvajal ve Rodrygo Goes sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca, sakatlıktan yeni çıkan Brahim Diaz’ın da oyuna katılması zor görünüyor. Barcelona’da ise kaleci Marc Andre Ter Stegen, Andreas Christensen, Ferran Torres, Ronald Araujo, Eric Garcia ve Marc Bernal gibi önemli oyuncular sakatlıkları nedeniyle maça katılamayacak.

El Clasico Öncesi Ancelotti’nin Açıklamaları ve Rekabetin Tarihi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!