1. Haberler
  2. Gündem
  3. Elazığ’da Atatürk Lisesi İnşaatı Yeniden Başlıyor

Elazığ’da Atatürk Lisesi İnşaatı Yeniden Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Atatürk Lisesi’nin yapım ihalesini Zanew İnşaat, Arin Yapı ve Adi Ortaklığı 62 milyon 62 bin TL bedelle kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan 32 derslikli okulun inşaatı, hak edişlerin ödenmemesi nedeniyle yüklenici firma tarafından durdurulmuştu. Bu durum, yüklenici firmanın sözleşmesinin feshedilmesine neden oldu ve okul uzun bir süre atıl durumda kaldı.

Uzun süredir tamamlanmayı bekleyen okulun inşaat süreci hakkında CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonucunda okulun inşaatının tamamlanması için yeni bir ihale sürecine çıkılması kararı alındı.

“BU OKUL HER KOŞULDA TAMAMLANACAK”

Erol, Cemil Tugay ile yaptığı görüşmede, “2020 yılında meydana gelen Elazığ Depremi’nde ağır hasar alan Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi’nin yapım süreci 2021 yılında başlatılmıştı. Ancak, yüklenici firma ile yaşanan sorunlar nedeniyle yapım sözleşmesi feshedilmişti. Şimdi, ihale süreci yeniden başlatıldı ve bu okul her koşulda tamamlanacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Elazığ’a yapacağı Atatürk Anadolu Lisesi için İzbeton A.Ş. tarafından yeniden bir ihale gerçekleştirmiştir. Elazığ’a taahhüt ettiğimiz 32 derslikli Atatürk Anadolu Lisesi en kısa sürede İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzbeton A.Ş. tarafından yapılacaktır. Desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, Elazığ’da eğitim alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve yerel halkın bu okula olan umutları yeniden artmış durumda.

Kaynak: Sözcü

Elazığ’da Atatürk Lisesi İnşaatı Yeniden Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!