1. Haberler
  2. Dünya
  3. Elon Musk, Philadelphia’da Donald Trump’a Destek Mitingi Düzenledi

Elon Musk, Philadelphia’da Donald Trump’a Destek Mitingi Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, Donald Trump’a Destek İçin Philadelphia’da Miting Düzenledi

Amerikalı milyarder Elon Musk, Pensilvanya eyaletinin tarihi kenti Philadelphia‘da Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump‘a destek vermek amacıyla ilk kez bir seçim mitingi gerçekleştirdi. Miting, Philadelphia’daki bir okulun konferans salonunda yapıldı ve katılımcılara erken oy kullanma için kayıt olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.

Musk, salıncak eyaletlerden biri olarak kabul edilen Pensilvanya’da, Trump ile Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris arasında beklenen çekişmeli yarışta Cumhuriyetçi adaya destek vermek için bu mitinge katıldı. Kısa bir konuşma yapan Musk, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Konuşmasında, ABD Anayasası‘nın önemine vurgu yapan Musk, “Bu anayasa, kelimenin tam anlamıyla Amerika Birleşik Devletleri’ni bugün bildiğimiz şekline getiren temel değerler bütünüdür. Buna karşı olan herkes, ABD karşıtıdır ve onların canı cehenneme.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, mitinge katılanlardan ailelerini ve arkadaşlarını oy kullanmaları için kayıt yaptırmaya teşvik etmelerini istedi.

Musk, “Daha önce siyasi olarak aktif değildim, ancak şu anda politik olarak aktifim çünkü Amerika’nın geleceği ve medeniyetin geleceği tehlikede.” diyerek, katılımcılara duyduğu endişeyi dile getirdi.

Etkinlik, Musk’ın kendi sahibi olduğu X sosyal medya platformunda da canlı olarak yayınlandı. Daha önce, 5 Ekim’de Trump’ın mitingine katılarak Cumhuriyetçi adaya destek vermişti.

Kaynak: Sözcü

Elon Musk, Philadelphia’da Donald Trump’a Destek Mitingi Düzenledi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!