1. Haberler
  2. Dünya
  3. Elon Musk ve Vladimir Putin’in Gizli Temasları

Elon Musk ve Vladimir Putin’in Gizli Temasları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ünlü Amerikalı milyarder Elon Musk’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli olarak “gizlice” temas kurduğunu öne sürdü. Bu iddialar, Musk ile Putin arasındaki “gizli” görüşmelerle ilgili bilgi sahibi olan kaynakların WSJ’ye yaptığı açıklamalara dayanıyor.

Kaynaklar, Musk ve Putin’in jeopolitik, iş ve kişisel meseleler üzerine birçok konuda görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti. Bu durum, Washington yönetiminin Musk’ın teknolojilerine olan bağımlılığını da gündeme getiriyor. Hükümet yetkilileri, böyle bir bağımlılığın bir “ikilem” oluşturduğunu ifade ediyor.

Öte yandan, hükümetin Musk ve Putin arasındaki temaslardan “rahatsız” olduğu, ancak bu görüşmelerin oluşturabileceği potansiyel güvenlik ihlalleri konusunda Musk’a herhangi bir uyarıda bulunulmadığı kaydedildi. Musk, Putin ile uzun süredir görüşmediğini belirtmesine rağmen, kaynaklar ikilinin temas kurmaya devam ettiğini savunuyor.

Özellikle, Rus yönetiminin 2023 sonlarında Musk’tan SpaceX’in uydu internet sistemi Starlink’i Tayvan üzerinde aktif hale getirmemesini istediği iddia ediliyor. Bu gelişmeler, mevcut yönetimden bazı yetkililerin Musk’ın ABD hakkında “gizli bilgilere” erişim sahibi olması nedeniyle endişelerini artırıyor.

Elon Musk, daha önce Putin ile yalnızca bir kez uzay hakkında görüştüğünü ve bu görüşmenin 2021 Nisan ayında gerçekleştiğini açıklamıştı.

Kaynak: Sözcü

Elon Musk ve Vladimir Putin’in Gizli Temasları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!