1. Haberler
  2. Dünya
  3. Emily in Paris’te Fransa-İtalya Krizi

Emily in Paris’te Fransa-İtalya Krizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emily in Paris Krizi: Fransa ve İtalya Arasında Gerilim

Netflix’in popüler dizisi Emily in Paris, Fransa ve İtalya arasında diplomatik bir krize yol açtı. 2020 yılında yayın hayatına başlayan ve Chicago’lu Emily Cooper’ın (Lily Collins) Paris’teki lüks bir pazarlama ajansında yaşadığı maceraları konu alan dizi, izleyiciler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor. Dizinin 4. sezonu, iki parça halinde Ağustos ve Eylül aylarında yayınlandığında, takipçileri Emily’yi Paris’ten Roma’ya taşınırken izleme fırsatı buldu. Netflix, 5. sezonun da çekileceğini duyurduğunda, Emily’nin yeni maceralarının Roma’da geçebileceği tartışmaları gündeme geldi.

BBC’den Övgü Pınar’ın haberine göre, “Emily nerede yaşamalı?” sorusu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un açıklamalarıyla siyasete taşındı. Macron, ABD merkezli sinema dergisi Variety ile yaptığı söyleşide, dizinin İtalya’ya kaptırılmasına karşı olduğunu açıkladı. Derginin, “Emily in Paris beşinci sezonu için Roma’ya taşınıyor. Emily’yi Paris’e nasıl geri getirirsiniz?” sorusuna yanıt veren Macron, “Sıkı mücadele edeceğiz. Paris’te kalmalarını isteyeceğiz! Roma’da geçen bir ‘Emily in Paris’ mantıklı değil” şeklinde konuştu.

Macron, eşi Brigitte Macron‘un dizinin 4. sezonunda birkaç dakika yer almasıyla ilgili olarak da, “Çok gurur duydum, o da çok mutlu oldu. Sadece birkaç dakika sürdü ama bence onun için çok güzel bir andı. Fransa’nın imajı için de iyi olduğunu düşünüyorum. ‘Emily in Paris’, ülkenin cazibesi açısından muazzam olumlu.” ifadelerini kullandı.

Macron’un bu çıkışı, İtalya’dan hızlı bir yanıt aldı. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, sosyal medya üzerinden Macron’a karşılık vererek, “Sevgili Emmanuel Macron, endişelenme: Emily Roma’da çok iyi. Üstelik kalbe söz geçirilmez: Bırakalım kendisi seçsin.” dedi. Gualtieri, ardından Hollywood Reporter dergisinin İtalyanca edisyonuna verdiği söyleşide ise Macron’a, “Netflix’in yapım planlarına müdahale edemezsiniz” diyerek tepki gösterdi.

Roma Belediye Başkanı, Macron’un endişelenecek daha acil meseleleri olduğuna dikkat çekerek, “Şaka yaptığını düşünmek ya da en azından ummak istiyorum.” dedi ve devam etti: “Örneğin, Ukrayna ve Orta Doğu’da devam eden savaşlar var, Amerika’yı vuran ve iklim değişikliğiyle bağlantılı korkunç bir kasırga var. Belki de Macron için Emily’den daha önemli olan Avrupa meseleleri var.”

Kaynak: Sözcü

Emily in Paris’te Fransa-İtalya Krizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!