1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Enerji Bakanı Bayraktar’dan EPİAŞ ve Halka Arz Açıklamaları

Enerji Bakanı Bayraktar’dan EPİAŞ ve Halka Arz Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji Bakanı Bayraktar’dan EPİAŞ Açıklamaları

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji borsası EPİAŞ’ın (Enerji Piyasaları İşletme A.Ş.) faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde genişleyeceğini belirtti. Bayraktar, genişlemenin ardından halka arz sürecinin değerlendirilebileceğini vurguladı. Atlantic Council tarafından düzenlenen iki günlük konferansın dünkü oturumunda konuşan Bayraktar, şu anda yalnızca elektrik ve doğalgaz borsası olarak faaliyet gösteren EPİAŞ’ın gelecekte daha fazla alanda hizmet sunmayı hedeflediğini ifade etti.

Bayraktar, taslak aşamasında bulunan karbon emisyonu ticaret sistemine atıfta bulunarak, “Ülkemizin 2026’da karbonu fiyatlayan bir ülke haline gelmesini hedefliyoruz. Bu, EPİAŞ bünyesinde bir karbon piyasası kurulması suretiyle gerçekleşecek.” dedi. Ayrıca, EPİAŞ’ın zamanla bir emtia borsası haline gelmesini de planladıklarını sözlerine ekledi.

HALKA ARZ AÇIKLAMASI

Bayraktar, konuşmasının ardından Reuters tarafından yöneltilen EPİAŞ’ın halka arzı ile ilgili soruya yanıt verdi. Halka arzın, EPİAŞ’ın faaliyetleri genişledikten sonra değerlendirilebileceğini belirten Bayraktar, “Şu anda böyle bir durum söz konusu değil; ancak bu bahsettiğim faaliyetler yerleşince durumu gözden geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra, Bayraktar, Türkiye’nin 2035 yılına kadar olan dönemi kapsayan ve yenilenebilir enerji yatırımları ile elektrik iletim hattı projelerini içeren yenilenebilir enerji strateji belgesinin kamuoyuyla büyük ihtimalle 21 Ekim‘e kadar paylaşılacağını duyurdu.

Kaynak: Sözcü

Enerji Bakanı Bayraktar’dan EPİAŞ ve Halka Arz Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!