1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. EPDK’nın Elektrikte Gizli Zam İddiası: Yeni Tarifeler ve Etkileri

EPDK’nın Elektrikte Gizli Zam İddiası: Yeni Tarifeler ve Etkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EPDK’nın Yeni Kararı ve Elektrikte Gizli Zam İddiası

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) ‘Son Kaynak Tedarik Tarifesi’ limitlerini güncellemesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, elektrikte ‘gizli zam’ yapıldığını öne sürdü. Sosyal medya platformu X üzerinden ‘elektriğe gizli zam’ başlıklı bir paylaşımda bulunan Babuşcu, bu yeni düzenlemenin etkilerini vurguladı.

Babuşcu’nun açıklamalarına göre, ‘Yıllık 5 bin kWh tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. Bu gruptaki aboneler, kendi tedarikçilerini bulmak zorunda kalacak ve elektriğini doğrudan satın alacak. Örneğin, mevcut durumda 200 TL olan bir fatura, bu düzenlemeyle birlikte 500 TL civarına yükselebilir.’ ifadelerini kullandı.

ŞENOL BABUŞCU’NUN X PAYLAŞIMI:

“Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, dün önemli bir karar alarak ‘Son Kaynak Tedarik Tarifesi’ limitlerini güncelledi. Yeni tarifeye göre, elektrikte belirli bir tüketim limitinin üzerinde olan aboneler, devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanma zorunluluğu ile karşı karşıya kalacak. EPDK’nın aldığı bu karar ile konut aboneleri için geçerli olan limitler, 1 Ocak 2025’ten itibaren yıllık 5 bin kilovatsaate (kWh) indirildi. Buna göre, yıllık 5 bin kWh tüketimi olan konutlar ve ticarethaneler sübvansiyonlu elektrik hizmetinden yararlanamayacak. Bu gruba dahil olan aboneler, kendi tedarikçilerini bulup, elektriğini doğrudan satın almak durumunda kalacaklar. Ülkemizde yaklaşık 45 milyon konut elektrik abonesi bulunuyor. Bu durum, abonelerin yaklaşık %20’sini, yani 10 milyon civarında konut abonesini etkileyecek.”

Kaynak: Sözcü

EPDK’nın Elektrikte Gizli Zam İddiası: Yeni Tarifeler ve Etkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!