1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan, Hatay’da TOKİ Konutları Anahtar Teslim Törenine Katıldı

Erdoğan, Hatay’da TOKİ Konutları Anahtar Teslim Törenine Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’dan Hatay’da TOKİ Konutları Anahtar Teslim Töreni

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da bulunan Gülderen Mahallesi’ndeki TOKİ Konutları’nda düzenlenen 130.000’inci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış törenine katıldı. Burada, depremzedelere yönelik konut projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, genel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarda, afet konutlarına dair farklı rakamlar vererek dikkatleri üzerine çekti.

Depremin üzerinden 1 yıl 8 ay 20 gün, yani toplamda 628 gün geçtiğini hatırlatan Erdoğan, “Bugün 29.311 yuvamızın kuralarını çekerek sahiplerine teslim ediyoruz. 130.000’inci afet konutunu depremzedelere teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi. Ayrıca, şu ana kadar 350.430 konut ve iş yerinin ihalesinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Erdoğan, “2025 yılı sonunda 452.958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

BİR YILDA 650 KONUT VAADİ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, 31 Mart’ta yaptığı konuşmada Erdoğan, “319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” demişti. Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de 14 Eylül’de, TOKİ’den depremzedeler için inşa etmesini istedikleri konut sayısını 850 bin olarak açıklamıştı.

Bu açıklamalar, hükümetin deprem sonrası konut inşası konusundaki kararlılığını ve hedeflerini ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor.

Erdoğan, Hatay’da TOKİ Konutları Anahtar Teslim Törenine Katıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!