1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan Toprak’tan Sağlık Bakanlığı’na İtiraz: SGK’yı Dolandıran Şebekeye Dikkat Çekti

Erdoğan Toprak’tan Sağlık Bakanlığı’na İtiraz: SGK’yı Dolandıran Şebekeye Dikkat Çekti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak’ın Açıklamaları

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, yeni doğan bebekler üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) dolandıran organize bir çetenin, bazı eski bakanlara ait hastanelerle bağlantılı olduğuna dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı ve SGK’nın denetim eksikliklerini eleştirdi.

Toprak, bu durumu değerlendirirken, “Yeni doğan bebekler üzerinden SGK’yı dolandıran organize şebekeyle bazı eski bakanların sahibi olduğu hastanelerin de bağlantılı olması, Sağlık Bakanlığı’nın ve SGK’nın görev ihmalinin, bu sürece göz yumulduğunun ve aylarca görmezden gelindiğinin açık bir göstergesidir. Demokratik bir ülkede, bakanların ve sorumluların istifasını gerektiren bu tablonun üstü, suskunlukla örtülemez” dedi.

“DEHŞET VERİCİ”

CHP İstanbul Milletvekili Toprak, haftalık değerlendirme raporunu yayınlayarak, bu konudaki görüşlerini paylaştı. Toprak’ın değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şunlardır:

  • Onlarca özel hastanenin, yeni doğan bebek yoğun bakım ünitelerinde bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandırarak, bebeklerin ailelerini istismar ettiğini ve sahte tedavi harcamaları ile ölüm şantajlarıyla kazanç elde eden suç örgütünün yıllardır faaliyet gösterdiğinin açığa çıkması dehşet verici bir durumdur.
  • Suç organizasyonunda yer alan doktorlar, hemşireler, acil çağrı elemanları, özel hastane patronları, bazı siyasiler ve kamu görevlilerinin varlığı, bu organizasyonun ne kadar yaygın ve korunduğunu göstermektedir.

“SAĞLIK BAKANI İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYOR”

Toprak, iktidarın sağlık sistemini özelleştirme ve özel hastaneleri teşvik etme politikalarının, hatta şehir hastanelerini iktidar müteahhitlerine paylaştırmasının, yeni doğan bebeklerin bile vicdansızca kara para ve haksız kazanç kapısına dönüşmesine zemin hazırladığını vurguladı. Çetenin faaliyet gösterdiği dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı’nın hiçbir sorumluluk üstlenmediğini belirten Toprak, “Sağlık Bakanı, istifayı düşünmüyor. İçişleri Bakanı ise bir baba olarak acı duyduğunu söylemekle yetiniyor” ifadelerini kullandı.

“BU TABLO SUSKUNLUKLA ÖRTÜLEMEZ”

Yeni doğan bebekler üzerinden SGK’yı dolandıran bu organize şebekeyle bazı eski bakanların sahibi olduğu hastanelerin bağlantısının dikkat çekici olduğunu belirten Toprak, “Bu durum, Sağlık Bakanlığı’nın ve SGK’nın denetimindeki ciddi eksiklikleri ortaya koymaktadır. Bu sürece göz yumulması, aylarca görmezden gelinmiş olması kabul edilemez” dedi. Demokratik bir ülkede, bakanların ve sorumluların istifasını gerektiren bu durumu eleştirdi.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan Toprak’tan Sağlık Bakanlığı’na İtiraz: SGK’yı Dolandıran Şebekeye Dikkat Çekti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!