1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Basın Toplantısı: Mülteciler ve Orta Doğu Krizi

Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Basın Toplantısı: Mülteciler ve Orta Doğu Krizi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Basın Toplantısı

Erdoğan ve Scholz'dan Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin Suriyeli ve Lübnanlı mültecilere yönelik tutumunu vurguladı.

Erdoğan, yaptığı konuşmada Türkiye’nin kapılarının mültecilere her zaman açık olduğunu belirtti. “Malum Suriye’den ilk etapta bize 4 milyon civarında mülteci geldi ve şu anda da 3,5 milyon civarında Suriyeli mülteci ülkemizde. Biz onları şu anda ülkemizde ağırlıyoruz ve bu süreçte Sayın Merkel döneminde birlikte görüşerek her türlü desteği vererek bu süreci yürüttük. Şu an itibarıyla da Suriye’den ülkemize gelen mülteciler konusunda kapımız onlara hep açık olmuştur. Şu anda da açıktır.” dedi.

“Kapımızı Açık Tutuyoruz”

Erdoğan, özellikle savaş dönemlerinde Türkiye’ye gelebilecek olan mültecilere kapılarının açık olduğunu ifade ederek, “Hele böyle bir savaş döneminde oradan Türkiye’ye gelebilecek olanlar olursa ki bunların içerisinde Lübnan da var. Lübnan’dan da ülkemize gelenler olursa biz onlara da kapımızı açık tuttuk. Şu anda Lübnan’da ciddi manada Türkmenler de var ve bu Türkmen soydaşlarımızı da bizler aynen içeriye alırız.” şeklinde konuştu. Erdoğan, “Onlara da kapımızı açık tuttuğumuzu söyledim ve söylemeye devam ediyorum. Kapımız onlara açık.” ifadesini kullandı.

“Batı Zil Takıp Oynuyor”

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, “İsrail’in Netanyahu’nun kafa yapısında bu savaşı sadece belli bir alanda tutmak değil, yayma anlayışı var. Zira İsrail’in elindeki imkanlar diğer ülkelerle mukayese edilemeyecek derecede fazla. Şu anda F-35’leri de kullanma noktasına geldi.” dedi. Erdoğan, “Bir yayılma periyoduna giriyor ve bu yayılma periyodunda önce Gazze’de başlayan bu savaş sonunda Lübnan’a kadar yayıldı ve bu bölgede acımasız bir şekilde katliamlarını sürdürüyor.” şeklinde ekledi.

Erdoğan, Batı’nın bu duruma karşı kayıtsız kaldığını belirterek, “Batı zil takıp oynuyor. Başta Amerika’nın yaklaşım tarzı bu süreç içerisinde hiç de farklı değil.” dedi. Türkiye’nin, bölgedeki insani yardımları sürdürdüğünü de vurguladı.

Scholz: Farklı Görüşlere Sahibiz

Ortak basın toplantısında konuşan Olaf Scholz, Orta Doğu’daki krizin herkesin dikkatini çektiğini ifade ederek, “İsrail konusunda farklı görüşlere sahibiz. 7 Ekim’deki Hamas’ın saldırısı korkunç bir suçtu.” dedi. Scholz, herkesin kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirterek, “Tırmanmanın azalması ve bir ateşkes, bu çatışmanın yayılmasını engellemek için şarttır. İki devletli bir çözüm olmalı. Hem Filistinliler için hem de İsrail varlığı için biz bu konuda çaba harcıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan ve Scholz’dan Ortak Basın Toplantısı: Mülteciler ve Orta Doğu Krizi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!