1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan’dan Kabine Değişikliği Sinyalleri

Erdoğan’dan Kabine Değişikliği Sinyalleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamalarda kabinede değişiklik olabileceği sinyalini verdi. Gazetecilerin kabine değişikliği ile ilgili sorularına yanıt olarak, “Yeni süreçte hem genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi, aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” dedi.

Erdoğan’ın ülkeye dönüşüyle birlikte kabinede değişiklik için çalışmaların hızlandığı bildirildi. Parti kaynaklarına göre, Erdoğan ilk olarak bakanlıkların performans değerlendirmelerini yapmayı talep etti. Bu bağlamda, bakanların görevde bulundukları süre boyunca kamuoyundaki algıları, çalışmalarının topluma yansıması ve başarı düzeyi gibi birçok alanda detaylı raporlar hazırlanmaları istendi. Bu raporların ilerleyen günlerde Erdoğan’a sunulması bekleniyor.

Ayrıca, Erdoğan’ın uzun süredir güven duyduğu birçok isimle de görüşmeler yaptığı öğrenildi. Daha önce ara verdiği bu görüşmelere yeniden başlayan Erdoğan, farklı şehirlerdeki altı veya yedi önemli isimle sırayla iletişime geçerek onların görüşlerini topladı. Bu görüşmeleri bizzat gerçekleştiren Erdoğan’ın, elde edilen geri bildirimlerin kabine değişikliği sürecinde etkili olacağı öngörülüyor.

Erdoğan, farklı sivil toplum kuruluşları ve temsilcilerinin de görüşlerini almak amacıyla iletişime geçti. Kabinedeki isimler ve bu isimlerin çalışmalarını değerlendiren sivil toplum kuruluşları, Erdoğan’a önerilerini iletmeye başladılar. Görüşmelerde yalnızca mevcut bakanlar değil, aynı zamanda potansiyel değişiklikler için isim önerileri de toplanıyor. Önerilen isimler için ayrı bir değerlendirme süreci yürütülüyor.

Erdoğan, toplanacak tüm görüş ve önerilerin hazırlanmasının ardından, yapılacak kabine toplantısında bu sonuçları bakanlarla paylaşmayı planlıyor. Ardından, değişiklik için gerekli adımlar atılacak ve kararlar Resmi Gazete’de yayımlanacak. Parti kaynakları, kabine değişikliğinin gerçekleşmesinin kesin olduğunu, ancak bunun çok yakında olmayacağını belirtiyor.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan’dan Kabine Değişikliği Sinyalleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!