1. Haberler
  2. Dünya
  3. Erdoğan’ın TUSAŞ Saldırısına Yönelik Açıklamaları ve ABD’nin Yanıtı

Erdoğan’ın TUSAŞ Saldırısına Yönelik Açıklamaları ve ABD’nin Yanıtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı, “Suriye’den sızma hareketi” olarak nitelendirerek, bu saldırının arkasında PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin olduğunu belirtti. Erdoğan, ABD’nin YPG’ye sağladığı desteğe dikkat çekerek, bu durumun bölgedeki güvenlik dinamiklerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Erdoğan, BRICS Zirvesi’nden dönüş yolunda yaptığı açıklamalarda, “Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD/YPG, özellikle terk edilmeye ve yalnız bırakılmaya mahkumdur. Amerika, bu terör örgütünü bir süre kucağında taşır, ancak o süre dolunca da bunları kendi başına bırakmak zorunda” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Amerika’nın bölgedeki terör örgütlerini kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını ve İsrail’in güvenliği için destek sağladığını belirterek, “Amerika, bölgede İsrail’e her türlü araç, gereç, mühimmat ve tüm destekleri veriyor mu? Veriyor. Para veriyor mu? Veriyor.” şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Erdoğan’ın bu açıklamalarına yanıt vererek, “ABD, 1997 yılında Yabancı Terör Örgütü olarak tanımladığı PKK’ya karşı mücadelesinde NATO müttefiki Türkiye’nin ve Türk halkının yanında yer alıyor. PKK’nın yarattığı tehdidin devam ettiğinin farkındayız” ifadelerini kullandı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, Türkiye’nin güvenliğine yönelik tehditlere karşı kararlılıkla durduklarını vurguladı.

Erdoğan’ın ABD’yi hedef alan açıklamalarına ve Türkiye gündeminde Washington’un TUSAŞ saldırısında parmağı olduğu iddialarına ilişkin doğrudan bir cevap gelmedi. 23 Ekim’de saldırının gerçekleştirildiği gün, Beyaz Saray’daki günlük basın brifingi, Ankara’ya gönderilen taziye mesajı ile başlamıştı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, “Nedeni ya da saldırının arkasında tam olarak kimin olduğunu henüz bilmemekle birlikte, bu şiddet eylemini güçlü bir şekilde kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Sözcü

Erdoğan’ın TUSAŞ Saldırısına Yönelik Açıklamaları ve ABD’nin Yanıtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!