1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esenler’deki Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Gelişmeler

Esenler’deki Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenler’de Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Gelişmeler

Esenler’de, ‘Yenidoğan Çetesi’ adı verilen bir soruşturma kapsamında, adı geçen hastanenin faaliyetlerine son verildi. Bu durum, hastanede tedavi gören birçok hastanın başka hastanelere naklini zorunlu kıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Esenyurt’taki hastanede yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunan Cemil Imrak, yaşadığı trajediyi şu sözlerle aktardı: “Ben ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. Ancak bana, ‘Sen götürürsen bebeği yolda ambulansta kaybedebiliriz, bu bir ihtimal çünkü bebeğin durumu kritik’ dediler. Bizim içimize korku saldıkları için bebeği burada tutmak zorunda kaldık. Beşinci gün sonunda arayıp, ‘Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik’ dediler.”

NAKİLLER GECE BOYUNCA SÜRDÜ

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin, şüpheli bebek ölümlerine karışan hastanelerde yaptığı incelemelerin ardından, bu hastanelerin faaliyetlerine son verme kararı alındı. Bu kapsamda, Esenler’deki özel hastanede tedavi gören hastalar, ambulanslarla farklı kamu hastanelerine nakledildi. Esenyurt’taki hastanede de benzer bir uygulama ile hastalar, başka hastanelere sevk edildi ve böylece faaliyetlerine son verilmiş oldu.

ELDEN 5 BİN TL İSTEDİLER

Cemil Imrak, Esenyurt’taki hastanede bebeğinin durumunun ilk günlerde iyi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

  • “İlk bir ya da ikinci günde durumu iyi dediler. Ancak üçüncü günde hastaneye gittiğimizde, ‘Her şeye hazırlıklı olun’ dediler. ‘Bebeği kaybedebiliriz, hayatta da tutabiliriz, daha önce böyle bir iki bebek kurtardık. Kurtarma şansımız var’ diyerek 5 bin TL para istediler. Bu parayı da elden verdik.”
  • “Üçüncü gün, doktor gelip bakmış mı, gelmiş mi onu bile bilmiyorum. Fırat Sarı bana kalp durumunun iyi olduğunu, ancak damarlarının tıkalı olduğunu söyledi. Ben ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. Ancak yine bana, ‘Sen götürürsen bebeği yolda kaybedebiliriz, böyle bir risk var çünkü bebeğin durumu kritik’ dediler.”

SAPASAĞLAM BEBEĞİMİ BURADA KAYBETTİLER, CANINA KIYDILAR

Imrak, yaşadığı sürecin ardından şu sözlerle duygularını dile getirdi:

  • “Bizim içimize korku saldıkları için bebeği burada tuttular. Beşinci gün arayıp ‘Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik’ dediler. Sapasağlam bir bebeği burada kaybettiler. Canına kıydılar. Bebek, anne karnında da iyiydi, doğduğunda da sağlıklıyken böyle bir sonla karşılaştık.”
  • “‘Bir iki gün küvezde kalıp taburcu edeceğiz’ dediler ama burası, bebeğimin ölümüne neden olan yer oldu. Bu durumu asla peşini bırakmayacağım ve hakkımı sonuna kadar savunacağım.”

Kaynak: Sözcü

Esenler’deki Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Şok Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!