1. Haberler
  2. Gündem
  3. Esenyurt’ta İstihdam Fuarı: Ekonomik Zorluklar ve İş Bulma Umudu

Esenyurt’ta İstihdam Fuarı: Ekonomik Zorluklar ve İş Bulma Umudu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomik Zorluklar ve İstihdam Fuarı

Ekonomik Zorluklar ve İstihdam Fuarı

Ülke genelinde artan enflasyon ve ekonomik sıkıntılar, farklı yaş ve meslek gruplarındaki insanları zor durumda bırakıyor. Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği İstihdam Fuarı, hem emekliler hem de işsiz gençlerin iş bulmak amacıyla firmalarla görüşme yapmasına olanak tanıdı. Geçinemeyen emekli babaların ve genç işsizlerin aynı iş kuyruğunda buluşması, Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

“GELİRİMİZ GİDERİMİZİ KARŞILAMIYOR”

Esenyurt'ta İstihdam Fuarı: Ekonomik Zorluklar ve İş Bulma Umudu

Emekli maaşıyla bir ailenin geçimini sağlamanın imkansız olduğunu belirten Abdulcabbar Sevinç, “Emekli maaşımla geçinemiyorum. Beş çocuğum var, üçü okuyor. Gelirimiz giderimizi karşılamadığı için mecburen çalışmak zorundayım,” diyerek yaşadığı zorlukları anlattı. Sevinç, fuarda iş bulmak için başvuran yüzlerce emekli arasında yer aldı.

“KARDEŞLERİMİ OKUTMAK İÇİN OKULU BIRAKTIM”

Abdulcabbar Sevinç’in 25 yaşındaki oğlu Orhan Sevinç de kardeşlerini okutabilmek için üniversite eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Orhan Sevinç, “İşe alıyorlar ama verilen maaşlar çok düşük. Kiradayız, asgari ücretle evin geçimini sağlayamıyorum. Bir yandan günlük işlere gidiyordum ama iki işin yorgunluğuna dayanamayınca işten ayrıldım. Dört aydır iş bulamıyorum. Belediyemizin böyle bir fuar yapması çok iyi oldu. İnşallah burada kendime bir iş bulabilirim,” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI HİZMET SEKTÖRÜNE MAHKUM EDİLİYOR

İstihdam Fuarı’na, iş bulamayan üniversite mezunları da yoğun ilgi gösterdi. Beyaz yakalı iş bulamayan gençler, mavi yaka işlere başvurmak zorunda kaldı. Üniversite mezunu Burcu Daşdemir, “Herkes tecrübe istiyor ama biri bizi işe almadan tecrübe edinemeyiz. Şu an fabrikalarda iş arıyoruz ya da düşük maaşlarla çalışmamız isteniyor. Bu fuar bizim için umut oldu,” diyerek genç işsizlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Esenyurt'ta İstihdam Fuarı: Ekonomik Zorluklar ve İş Bulma Umudu

“BURADA HERKESE, HER ŞARTA GÖRE İŞ VAR”

Bir buçuk aydır iş aradığını söyleyen Faruk Tüfenci, “İşsiz kalmak çok zor. Bugün fuara geldim ve firmalarla görüştüm. Önümüzdeki hafta iş başı yapacağım. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Burada herkese, her şarta göre iş var,” diyerek fuarın kendisine sağladığı fırsatlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“OKUL TAKSİDİMİ ÖDEMEK İÇİN İŞ ARIYORUM”

Okul taksitlerini ödeyebilmek için iş arayan üniversite öğrencisi Rabia Kocabey, “Geçinmek çok zor. Arkadaşlarımla gezip eğlenmek yerine iş aramak zorundayım. Emekliler ise dinlenmek yerine çalışmak zorunda kalıyor. Bu durum çok üzücü,” ifadeleriyle ekonomik sıkıntıların öğrenciler üzerindeki etkisini anlattı.

“ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEK ÇOK ZOR”

Altı aydır iş aradığını belirten Sinan Öztürk, “Kiracıyım ve maaşlar çok düşük. Verilen maaşla nasıl geçineceğim bilmiyorum. Bir hafta çalışmazsan bir ay geriye gidiyorsun. Ama bu fuar sayesinde iş bulabileceğimi düşünüyorum,” diyerek iş bulma umudunu dile getirdi.

4 BİN 730 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde düzenlenen İstihdam Fuarı, işsizlikle mücadelede önemli bir adım olarak görüldü. Fuara üç gün boyunca binlerce vatandaş katılım sağladı. Sağlıktan teknolojiye, gıdadan tekstile kadar farklı sektörlerden 240 firma, iş arayanlarla buluşarak yüzlerce kişiye istihdam imkanı sundu. Fuarda iş bulanlarla birlikte Esenyurt’ta 2024 yılında istihdam edilen kişi sayısı 4 bin 730’a ulaştı.

Kaynak: Sözcü

Esenyurt’ta İstihdam Fuarı: Ekonomik Zorluklar ve İş Bulma Umudu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!