1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Suçlamalar

Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Suçlamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Soruşturma

Rüşvet almak, ihalelere fesat karıştırmak, kamuya ait arazileri sahte kaşe ve imzalarla değerinin altında gösterip satarak hazineyi zarara uğratmak, ruhsata aykırı kaçak yapılaşmaya göz yummak, suç gelirlerini aklamak ve suçtan elde edilen gelirle taşınmaz mal varlığı elde etmek gibi ciddi suçlamalarla gündeme gelen eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yargılanmaktadır. Bu süreçte, İçişleri Bakanlığı da davaya katılma talebinde bulunarak Beyoğlu’nun cezalandırılmasını istemiştir.

Ağır Ceza Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’nın suçtan zarar gördüğü için davaya müdahil olmasını kabul etti ve bu durumun, Beyoğlu’nun cezalandırılmasına zemin hazırladığını belirtti. Mahkemenin kararının 25 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı Davaya Müdahil Oldu

Diyarbakır’da ruhsat işlemleri için bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet talep ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Hüseyin Beyoğlu, önceki duruşmada adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağının yetersiz görülmesi nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanlığı, Beyoğlu’nun kamuyu zarara uğratması nedeniyle davaya müdahil olmak üzere 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Bakanlık da Şikayetçi

Bakanlık avukatı, kurumun işlenen suçtan zarar gördüğünü belirterek, Hüseyin Beyoğlu ile diğer iki sanığın ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti. Müteahhit Nusret Bekiranlı, Beyoğlu ve yardımcısının rüşvet vermediği gerekçesiyle ruhsat işlemlerinin yapılmadığını, bu nedenle 18 milyon lira zarar gördüğünü ifade ederek sanıklardan şikayetçi oldu.

Yardımcısının Dijital Materyalleri Çözüldü

Geçtiğimiz duruşmada tahliye edilen ve hakkında adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağı bulunan Hüseyin Beyoğlu’nun akrabası olan Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl’a ait dijital materyallerin çözümü için mahkeme, Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne yazı yazdı. Mahkeme, bu materyallerin suç unsuru olup olmadığını belirleyen bir rapor talep etti.

Yüz Kızartıcı Suç Nedeniyle Özel Odaya Alındı

Mahkeme, Beyoğlu’nun müteahhit ile tanık ifadeleri ve Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin raporları doğrultusunda, sanığın kuvvetli suç şüphesi altında olduğuna karar verdi. Duruşmalara katılmaması nedeniyle tutuklama kararının gerekli olduğu sonucuna varıldı. Beyoğlu, cezaevinde can güvenliği olmadığı için özel bir odaya alındığı öğrenildi.

“Ülkeme ve Milletime Faydalı Birey Olacağım”

Müteahhide rüşvet vermediği takdirde işlerin aksayacağını söyleyen İmar Müdürü Fırat Kılıç, tutuklanmasının ardından hayatının alt üst olduğunu, işine son verildiğini belirtti. Kılıç, “İtibarım sosyal medyada ve basında çıkan haberlerle yerle bir edildi. Yasaya aykırı bir davranışta bulunmadım. Devletime hizmette bulunmuş biriyim. İnsanlara faydalı yaşadım.” dedi. Avukatı ise müvekkilinin resmi bir memur değil, belediye bünyesinde geçici işçi olduğunu iddia etti.

Davaya müdahil olarak katılan Bağlar Belediyesi avukatları, Fırat Kılıç’ın geçici işçi olup olmadığının belediye başkanlığına sorulmasını ve İmar Müdürlüğündeki yetkili personelin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Mahkeme, Kılıç’ın geçici işçi statüsünde olmasına rağmen imar müdürlüğü görevini yürüttüğünü belirtti. Son duruşmada savcı, üç sanığın da cezalandırılmasını talep etti ve mahkeme sanık avukatlarına esasa ilişkin son savunmalarını yapmaları için süre verdi. 25 Ekim günü mahkeme, sanıklar hakkında kararını açıklayacak.

Kaynak: Sözcü

Eski AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Hakkında Rüşvet ve Suçlamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!