1. Haberler
  2. Dünya
  3. Eski Fitch Ratings CEO’su İnsan Kaçakçılığı ve Fuhuş Suçlamalarıyla Tutuklandı

Eski Fitch Ratings CEO’su İnsan Kaçakçılığı ve Fuhuş Suçlamalarıyla Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Fitch Ratings CEO’su Tutuklandı

Uluslararası finansal kredi notlarını veren üç büyük şirketten biri olan Fitch Ratings’in eski CEO’su ve partneri, insan kaçakçılığı, fuhuş çetesi kurmak ve tecavüz suçlamalarıyla tutuklandı. Eski CEO Mike Jeffries, iş ortağı Matthew Smith ve çetenin operasyonlarını yürüten James Jacobson, bu ciddi suçlamalar sonucunda gözaltına alındı. ABD savcısı, üçlünün “şiddet, tehdit ve şantaj yoluyla erkekleri fuhuşa zorladıklarını” ifade etti.

Jeffries’in avukatı, Salı günü İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “İddianame açıklandıktan sonra tüm suçlamalara detaylı bir şekilde yanıt vereceğiz” dedi. Bu açıklama, kamuoyundaki endişeleri gidermeye yönelik bir çaba olarak değerlendirildi.

İğrenç ‘Denemeler’

İngiliz basınına göre, Jeffries ve partneri Matthew Smith, New York’taki lüks apartmanlarında erkek seks işçilerine kötü muamelede bulunuyor ve bu kişilere kalıcı fiziksel zararlar veriyordu. Bu haberlerin ardından, ABD’li yetkililer eski CEO hakkında derinlemesine bir soruşturma başlattı.

Soruşturma bulguları, Jeffries’in, ayak işlerini yürüten James Jacobson ve 20’den fazla ‘işe alım uzmanı’ aracılığıyla benzeri apartman partileri için erkek seks işçileri seçtiğini ortaya koydu. Soruşturmayı yürüten ABD savcısı Breon Peace, “Jeffries ve partneri, statü, para ve tehdit yoluyla birçok erkeği, kendi cinsel arzularını tatmin etmek üzere New York’a getirdi” şeklinde açıklamada bulundu.

Savcı Peace, James Jacobson ve aracı ekibinin, çeşitli ülkelerden farklı erkek seks işçilerini büyük meblağlar karşılığında ‘denediklerini’ de vurguladı. İddianameye göre, fiziksel hasara yol açan cinsel içerikli ‘denemelerden’ geçen seks işçileri, New York’taki lüks apartmanlarda Jeffries ve partnerine yollanıyordu. Bu partilerde, söz konusu kişiler “alkol, çeşitli ilaçlar ve uyuşturucular almaya zorlandı” ve Jeffries ile partnerinin zorlama ve baskılarıyla “işkence seviyesinde cinsel eylemler gerçekleştirdi.”

Ereksiyon Enjeksiyonu

Savcı, iddianameye “cinsel eylemlere devam edemeyen seks işçilerinin cinsel organlarına, ereksiyon durumunu zorlayan ilaçlar şırınga yoluyla enjekte edildi” ifadesini de ekledi. Eski CEO’nun, uluslararası fuhuş operasyonu için milyonlarca dolar harcadığı belirtiliyor. Uluslararası lüks otellere, havalimanı görevlilerine ve seks işçilerine eşlik eden özel bir ekibe, yasa dışı eylemleri gizlice yürütmeleri karşılığında büyük meblağlar ödendi.

  • İddianame, 15 mağduru kapsıyor.
  • Ancak savcı Peace, çetenin 50’den fazla mağduru olduğuna dikkat çekiyor.

Eski CEO Jeffries ve yardımcısı Jacobson, salı günü hakim karşısına çıktı. Jeffries, 7 milyon dolar kefalet karşılığında tutuklu yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jacobson’un kefareti ise 400 bin dolar olarak belirlendi. Jeffries’in partneri Smith için ise yakalama emri çıkartıldı ve polis, firari milyoneri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Sözcü

Eski Fitch Ratings CEO’su İnsan Kaçakçılığı ve Fuhuş Suçlamalarıyla Tutuklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!