1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eskişehir’de Tarikatçı Konferans Skandalı: Eğitim Kurumları ve Laiklik Tehdidi

Eskişehir’de Tarikatçı Konferans Skandalı: Eğitim Kurumları ve Laiklik Tehdidi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın En İyi Üniversitesinde Skandal

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan MIT’de görevli Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun Nobel Ödülü almasıyla birlikte, Türkiye’deki üniversitelerin kapıları, Atatürk ilkelerine ve laikliğe karşı olan tarikat ve cemaatlere açılmış durumda. Özellikle, ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ şeklindeki skandal açıklamalarıyla tanınan Nurettin Yıldız’ın liderliğinde düzenlenen konferanslar, Eskişehir gibi bir kültür şehrini hedef almış durumda.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı’nın büyük çabalarıyla bir dünya kenti haline getirilen Eskişehir’de, 2 yıl önce “kamu yararına dernek” statüsü kazanan Yedi Başak Derneği, “Umut Eskişehir” adı altında 19-20 Ekim tarihlerinde Anadolu Üniversitesi ve 26-27 Ekim tarihlerinde Osmangazi Üniversitesi’nde iki ayrı konferans düzenleyecek.

Geri Dönüşüm ve Gerici Çıkarlar

Yıldız’ın yanı sıra, konuşmacılar arasında cumhuriyet karşıtı Mustafa Armağan da bulunuyor. Armağan, Atatürk’e alenen hakaretten 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış bir isim. Konferanslarda yer alacak diğer isimler arasında Molla Abdullah Yıldız, Halis Aydemir, Fatih Sultan Semiz, Hüseyin Gökalp, Gıyaseddin Karatepe, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Mustafa Ağırman, Melikşah Sezen ve Teymullah gibi tartışmalı figürler de yer alıyor.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, bu tür kişilerin üniversitelerde yer almasını sert bir dille eleştirdi. Özbay, “Bu kişilerin Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı eylemler yapmak için kullanışlı yapılar içinde olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin dışa dönük yüzü dini cemaatler olamaz, olmamalıdır” dedi.

Konuşmacı Mollaların Tepkileri Çekiyor

Yedi Başak Derneği Başkanı Mustafa Bulut, HÜDA PAR ile yakın ilişkileriyle dikkat çekiyor. Narin Güran hakkında, “Kısasta hayat vardır” şeklinde açıklamalarda bulunarak idamı savunduğu biliniyor. Nurettin Yıldız ise, “İslami evlilik için yaş haddi yoktur. Asansörde halvet olabilir. Çalışan kadın, fuhuşa hazırlık yapan bir sürecin destekçisi olmuştur” gibi son derece tartışmalı ifadeler kullanıyor.

Mustafa Armağan, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan için “Nikasız First leydi” demişken, Teymullah ise “İlahi! Bize bırakırsan 1 asır daha sürer bu zulüm. Görünmez ordularınla helak eyle onları” şeklinde dua ederken, bu tür söylemler toplumda büyük bir tepkiyle karşılanıyor.

Osmangazi Üniversitesi’nin Mali Durumu

Tarikat ve cemaatlerin etkin olduğu Osmangazi Üniversitesi’nin hesapları, son Sayıştay raporuna göre oldukça kötü bir tablo çiziyor. Üniversite, 343 milyon lira açık vermiş durumda. Geçen yıl, 2 milyar 249 milyon 569 bin TL bütçe giderine karşılık, yalnızca 2 milyar 14 milyon lira gelir elde edebilmiş.

Üniversitenin rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, ODTÜ tarih bölümü mezunu olup, yüksek lisansını da rektör olduğu üniversitede yine tarih alanında yapmıştır. Bu durum, üniversitenin akademik yapısının ve mali yönetiminin sorgulanmasına neden olmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Eskişehir’de Tarikatçı Konferans Skandalı: Eğitim Kurumları ve Laiklik Tehdidi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!