1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Euro Bölgesi’nde Eylül Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

Euro Bölgesi’nde Eylül Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euro Bölgesi’nde Enflasyon Verileri

Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylül ayında yıllık bazda %1,7 seviyesine gerileyerek dikkat çekti. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği’nin (AB) eylül ayı nihai enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, Euro Bölgesi’nde ağustos ayında %2,2 olan yıllık enflasyon, eylülde %1,7’ye düşmüştür. Ayrıca, TÜFE eylülde aylık bazda %0,1’lik bir azalma gösterdi.

Piyasa beklentileri, eylülde Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun %1,8, aylık enflasyonun ise %0,1 düşüş göstermesi yönündeydi. Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon, eylülde yıllık %2,7 ve aylık %0,1 olarak ölçüldü. Bu veriler, eylül ayında Euro Bölgesi enflasyon oranının son üç yılın en düşük seviyesine ulaştığını ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) hedefi olan %2’nin altına indiğini göstermektedir.

EN YÜKSEK YILLIK ENFLASYON HİZMETLERDE

Euro Bölgesi’nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon %1,76 ile hizmet sektöründe gerçekleşti. Hizmetleri, %0,47 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri izlerken, %0,12 ile enerji dışı sanayi ürünleri ikinci sırada yer aldı. Enerji ürünlerinde ise enflasyon %0,6’lık bir düşüş gösterdi.

AB genelinde, ağustos ayında %2,4 olan yıllık enflasyon, eylülde %2,1’e gerileyerek benzer bir trend izledi. AB’de TÜFE ağustosta aylık bazda ise %0,1’lik bir azalma gösterdi. AB uyumlu verilere göre, eylülde yıllık enflasyonun en yüksek olduğu ülkeler:

  • Romanya: %4,9
  • Belçika: %4,3
  • Polonya: %4,2
  • Hollanda: %3,3

Eylülde yıllık enflasyon oranları ise bazı büyük ülkelerde şu şekilde belirlendi:

  • Almanya: %1,8
  • Fransa: %1,4
  • İtalya: %0,7
  • İspanya: %1,7

Kaynak: Sözcü

Euro Bölgesi’nde Eylül Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!