1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evde Bakım Yardımı’nın Önemi ve Sağladığı Destekler

Evde Bakım Yardımı’nın Önemi ve Sağladığı Destekler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde Bakım Yardımı’nın Önemi

Evde Bakım Yardımı, 2006 yılında engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmesi amacıyla hayata geçirilmiştir. Bu uygulama, engelli bireylerin aile bütünlüklerini koruyarak, bakımlarının ev ortamında gerçekleştirilmesini öncelikli hedef olarak belirlemiştir. Göktaş, bu programın önemine vurgu yaparak, engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarını sağlayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olduklarını ifade etmiştir.

Ödemeler ve Destekler

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi bireyler için aylık 9 bin 77 lira ödeme yapılmaktadır. Bakan Göktaş, bu konudaki açıklamalarında şunları dile getirmiştir:

“Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmalarını sağlamak için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı hedefliyoruz. Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,9 milyar lira tutarında Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Şu anda 544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanmaktadır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir bir anlayışla devam etmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

Bu bağlamda, Evde Bakım Yardımı’nın sağladığı destekler, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmakta ve ailelerin üzerindeki yükü hafifletmektedir.

Kaynak: Sözcü

Evde Bakım Yardımı’nın Önemi ve Sağladığı Destekler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!