1. Haberler
  2. Dünya
  3. Evo Morales Hakkında Tecavüz Suçlaması ve Sonrası

Evo Morales Hakkında Tecavüz Suçlaması ve Sonrası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolivya’nın Eski Başkanı Evo Morales Hakkında Tecavüz Suçlaması

Bolivya’nın eski lideri Evo Morales, kendi kurduğu “Genç Muhafızlar” programına bağlı bir 14 yaşındaki kıza tecavüz etmekle suçlanıyor. Morales, bu iddiaları kesin bir dille reddediyor. Ancak, destekçileriyle birlikte kendisini Bolivya’nın Chapare eyaletindeki evine kapatmış durumda. Morales, eğer polisler tarafından tutuklanmaya çalışılırsa, destekçileriyle birlikte karşı koyacağını belirtti.

İddialara göre, o dönemde 64 yaşında olan Morales, ‘Evo Jenerasyonu’ adını verdiği bir gençlik grubu oluşturdu. Bu grup, 14 ila 15 yaşlarındaki bireylerden oluşuyordu. Morales, bu grup içerisinden bir kıza yöneldi ve onun ailesiyle görüştü. İddialara göre, mağdur kızın ailesi, ‘siyasi ve maddi kayırmalar’ karşılığında kızlarının eski başkanla birlikte olmasına izin verdi.

Anne Milletvekili Olamayınca, Yönetici Yapıldı

Bu anlaşma doğrultusunda, mağdur kızın annesi, Morales’in partisi olan Sosyalizm Hareketi’nden milletvekili adayı oldu. Ancak, geçmişteki sabıkası nedeniyle milletvekili olmayı başaramadı. Bunun üzerine, mağdur kızın annesi, iktidar partisine bağlı Gran Chaco belediyesinin yönetim kuruluna atandı.

Eski Başkan Morales, bu anlaşma çerçevesinde mağdur kızı istismar etti. Olayın ardından mağdur kız hamile kaldı ve bir kız çocuğu doğurdu. Doğan çocuğun nüfus cüzdanında baba olarak Evo Morales’in adı kaydedildi. Bolivya’daki hükümet değişikliği ile birlikte, Morales’in geçmişteki eylemleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Cuma günü, mağdur kızın babası, insan kaçakçılığı ve reşit olmayan bir bireyi fuhuşa zorlamaktan tutuklandı.

Başkan Kendini Kapattı

Eski başkan Morales, ifade vermek üzere mahkemeye çağrıldıktan kısa bir süre sonra, kendisini destekçileriyle birlikte evine kapattı. Mahkeme kararının ‘yasadışı’ olduğunu öne süren Morales, yeni iktidarın kendisini ‘yok etmek’ istediğini iddia etti. Şehir dışındaki arsasında bulunan evine kapanan Morales, başka ülkelere sığınabileceğini de dile getirdi. Eğer polis kendisini tutuklamak için evine gelirse, destekçileriyle birlikte karşı koyma niyetinde olduğunu vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Evo Morales Hakkında Tecavüz Suçlaması ve Sonrası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!