1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eyüpsultan’daki Trafik Kazasının Ardından İade Beklentisi

Eyüpsultan’daki Trafik Kazasının Ardından İade Beklentisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eyüpsultan’daki Trajik Kazanın Ardından Gelişmeler

Eyüpsultan'daki Trajik Kazanın Ardından Gelişmeler

Eyüpsultan’da, 1 Mart tarihinde meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan trafik kazasının ardından, baba Özer Aci, kazanın sorumlusunun ABD’ye kaçan Timur Cihantimur olduğunu belirtti. Türkiye’nin iade talebi üzerine Cihantimur’un yakalanmasının ardından düzenlenen son duruşmada, hakim kararını erteledi. Baba Aci, “Önümüzdeki hafta duruşmada her ikisine de yüzde yüz iade kararı çıkacağına inanıyorum.” dedi.

İADE DAVASI

İstanbul’da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, Türkiye’nin iade talebi üzerine Boston’da yakalandı. Duruşma, ABD’de gerçekleştirildi ve hakim, taraflardan son yazılı savunmalarını isteyerek kararını erteledi. Oğuz Murat Aci’nin gözü yaşlı babası Özer Aci ve annesi Pervin Aci, duruşmanın sonucunu İstanbul’daki evlerinden takip etti. Duruşmanın sona ermesinin ardından baba Aci, duruşmaya katılan aile dostları aracılığıyla gelişmeleri öğrendi.

ANNE OĞLUNDAN BAHSEDERKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Oğlundan bahseden anne Pervin, gözyaşlarını tutamazken, baba Özer Aci, mahkemenin erteleme kararını değerlendirdi. Özer Aci, Cihantimur’un annesi Eylem Tok’un 10 Ekim tarihinde görülen davasının da benzer sebeplerle ertelendiğini, bu davanın da bir hafta veya 15 gün öteleneceğini öngördüğünü belirtti. Aci, “Şu an sevindiğim nokta, ABD gibi bir yerde bir hafta daha hapiste kalacak olması.” dedi.

ELLERİ KELEPÇELİ OLARAK TÜRKİYE’YE GELECEKLER

Cihantimur ve annesinin 4 aydan fazla süredir ABD’de hapiste olduklarını vurgulayan Aci, “Benim inancım bu yönde. Onların adalet önüne teslim olmalarını istiyorum. Önümüzdeki hafta duruşmada her ikisine de kesin olarak iade kararı verileceğine inanıyorum. Elleri kelepçeli olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne gelecekler, havalimanında dört gözle bekliyor olacağım.” dedi.

ÇOCUK HALA PİŞKİNLİK İÇİNDE

Aci, davayı değerlendiren hakimin, olayları incelemeden karar vermeyeceğini düşündüğünü ifade ederek, “Sonuçta bu bir iade kararı. İade edeceklerine inanıyorum. Bugüne kadar yanılmadım, inşallah bundan sonra da yanılmam çünkü çocuk halen pişkinlik içinde.” dedi. Olayın başından beri adalet arayışında olduğunu belirten Aci, “Sabahtan beri zaman geçmiyordu, bir an önce dava başlasa diye hep heyecanla bekliyorduk.” diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta yaşanan olayda, seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarına çekilmişti. Tamir edilmeye çalışılan arızalı ATV, aynı yönde ilerleyen iki araçtan birinin çarpmasıyla kaza yapmıştı. Kazada yaralanan beş kişiden biri olan Oğuz Murat Aci, maalesef hayatını kaybetti. Kazaya sebep olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur’un olaydan sonra annesi Eylem Tok’un aracıyla oradan kaçtığı, önce Mısır’a, ardından da ABD’ye gittiği tespit edildi. Şüphelilerin iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından geçici tutuklama talep evrakı, ABD yetkili makamlarına gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Cihantimur ve annesi Tok’un Boston’da tutuklandıklarını duyurdu.

Eyüpsultan’daki Trafik Kazasının Ardından İade Beklentisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!