1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatih Erbakan’dan Abdullah Öcalan Açıklamaları

Fatih Erbakan’dan Abdullah Öcalan Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Erbakan’dan Sert Açıklamalar

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan’a umut hakkı için başvurması ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmalara dair değerlendirmelerde bulundu.

“Terörle Pazarlık Yapılmaz”

Yeniden Refah Partisi lideri, şunları ifade etti:

  • “Terörist başı Abdullah Öcalan’ın, istiklal harbimizi yürütmüş olan gazi meclisimize davet edilmesi ve umut hakkından istifade ederek serbest kalmasına yönelik çağrısı son derece yanlıştır. Böyle bir durum, milletimizin terörle mücadelesine ve aziz şehitlerimizin hatırasına ağır bir darbe niteliğindedir.”
  • “Güvenlik güçlerimizden, kundaktaki masum bebeklere kadar 50 bin insanın kanı elinde olan bir bebek katilinin, bir teröristin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşturulması ve umut hakkından yararlanarak özgürlüğüne kavuşturulması, her şeyden önce devletimizi ve milletimizi aciz gösterir.”
  • “Terörle masaya oturulmaz, terörle pazarlık yapılmaz, teröristlere söz verilmez ve onların sözüne güvenilmez.”
  • “Tabii ki biz Yeniden Refah Partisi olarak, siyasi partiler arasında ittifakların yapılmasına karşı değiliz. Ancak, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’yi bir dönem daha seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle anlaşmaya ve terörist başıyla pazarlık yapmaya değmez diyerek buradan bir kez daha uyarıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak, aslında idam cezasına yıllar önce mahkûm olmuş eli kanlı bir teröristin, bir bebek katilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne adım dahi atmasını asla kabul etmiyoruz.”

“Erdoğan Bekle Gör Stratejisini Uyguluyor”

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudan haberdar olup olmadığına dair de görüşlerini paylaştı:

  • “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konudan habersiz olduğuna inanmıyorum. Daha basit konularda dahi Sayın Bahçeli’yle sık sık istişare ederek birbirlerine bilgi verdiklerini ve açıklamalar yaptıklarını biliyoruz. Hele hele böyle kritik ve önemli bir konuda Sayın Bahçeli’nin, Sayın Cumhurbaşkanından habersiz bir adım atacağını düşünmüyorum.”
  • “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, tepkilerin ne olacağını ve kamuoyunun bunu nasıl değerlendireceğini görmek için bir miktar daha bekleyip görme stratejisini uyguladığını değerlendiriyorum. Sonrasında kendisi de pozisyonunu ifade edecektir.”

Kaynak: Sözcü

Fatih Erbakan’dan Abdullah Öcalan Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!