1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatih Erbakan’dan Ekonomi ve Savunma Sanayii Eleştirisi

Fatih Erbakan’dan Ekonomi ve Savunma Sanayii Eleştirisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Erbakan, ekonomideki gider kalemlerinin büyük ölçüde faiz, israf, imtiyazlı holdingler ve kur korumalı mevduat gibi unsurlardan oluştuğunu vurguladı. “Gelir kalemleri ise yeniden borç almak, devlet varlıklarını satmak ve millete ilave yükler getiren zamlar ve vergilerle sınırlıdır. Bu sistemin adı ise borç, faiz, zam ve vergi ekonomisidir.” şeklinde konuştu.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne de değinen Erbakan, iktidarın kredi kartı limitlerinden vergi toplamaya kadar gidecek bir duruma geldiğini ifade etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bu teklifin görüşmelerinin ertelendiğini hatırlatarak, bunu olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Erbakan, “Bu teklif tamamen geri çekilmeli ve savunma sanayimiz için de vatandaşa ek yük getirmeden yeni kaynaklar bulunmalıdır.” dedi.

Savunma sanayi için finansmanın doğrudan halktan toplanmaması gerektiğini belirten Erbakan, bu kaynağın “imtiyazlı holdinglere vergi muafiyeti vermeden ve haksız kaynak aktarımını durdurarak” sağlanması gerektiğini ifade etti. Erbakan, 10 ay önce şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan payın yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldüğünü hatırlattı.

Girişimlerin Önemi

Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti milletvekilleriyle el sıkışmasını sorması üzerine Erbakan, siyasette kutuplaşmanın önlenmesi gerektiğini vurguladı. “Bu tür girişimlerin ve diyalogların faydalı olacağını düşünüyoruz.” diyen Erbakan, atılacak adımlarda devletin kırmızı çizgisinin korunmasının son derece önemli olduğunu belirtti. Terör örgütlerine karşı tavırlarında bir değişiklik olmayacağının altını çizen Erbakan, “Kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden, siyaset içinde bu tür müzakerelerin yapılması elbette faydalı olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Erbakan, Kurtulmuş’un bilimsel ve entelektüel bir tartışma başlattığını söyledi. Erbakan, “Kurtulmuş’un kötü niyetli olduğunu düşünmek mümkün değil, ama üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum.” dedi. Kurtulmuş’un açıklamalarının, devletin millet için var olduğu ve milletin esas alındığı yönünde olduğunu ifade eden Erbakan, “Bizim anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bir sorunumuz yok, ancak bu maddeler arasında yer alan laiklik kelimesinin açıklanması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Geçmişte partilerin bu kelime yüzünden kapatıldığını hatırlatan Erbakan, “28 Şubat’ta ‘laiklik’ ilkesi adı altında yapılan uygulamalar ortada. Bu tür olaylarla bir daha karşılaşmamak için Türkçede yeri olmayan laikliğin anlamının açıkça belirtilmesi ve böylelikle inanç özgürlüğüne karşı bir silah olarak kullanılmasının önüne geçilmesi gerekmektedir.” dedi.

Kaynak: Sözcü

Fatih Erbakan’dan Ekonomi ve Savunma Sanayii Eleştirisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!