1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fatma Işık’ın Hastane Sürecindeki Trajedi ve Aile İddiaları

Fatma Işık’ın Hastane Sürecindeki Trajedi ve Aile İddiaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatma Işık’ın Trajedi Dolu Süreci

Mustafakemalpaşa’da yaşayan 30 yaşındaki çocuk annesi Fatma Işık, 30 Eylül tarihinde halsizlik ve baş dönmesi gibi rahatsızlıklarla Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne başvurmuştu. Hastanede yapılan tetkiklerde, kanında enfeksiyon ve böbrek yetmezliği başlangıcı tespit edildi. Tedavi için Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmesi önerilmiş, ancak Fatma Işık hastaneden kendi isteğiyle ayrıldı.

Fatma Işık, 14 Ekim tarihinde yüksek ateşle yeniden hastaneye başvurdu. Burada durumu daha da ciddileşince, 20 Ekim’de özel bir hastaneye yönlendirildi. Bu süreçte, yoğun bakımda duran kalbi tekrar çalıştırıldı ve entübe edildi. Maalesef, tüm müdahalelere rağmen 22 Ekim’de hayatını kaybetti. Ailesi, özel hastanenin ihmali olduğunu öne sürerek, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Fatma Işık’ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından memleketi Yozgat’a defnedildi. Kardeşi Gökçe Üneşi, “Kardeşim Fatma Işık, 15 yaşında evlenmiş ve 12 yaşında bir kızı var. Kendisi 20 yıldır sedef hastasıydı, ancak başka bir rahatsızlığı yoktu. Kardeşim rahatsızlandıktan sonra halsizlik ve yorgunluk hissetti. Bir süre sonra tansiyonu aniden düştü. Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’ne götürdük. Bursa’daki hiçbir hastanede boş yoğun bakım ünitesi yoktu. Bize, özel bir hastanenin yoğun bakımında yer olduğunu söylediler. Güle oynaya, konuşarak gittiği hastaneden cenazesini aldık” diye konuştu.

Özel Hastane Yönetimi Suçlamaları Reddetti

Özel hastane yöneticileri ise aile tarafından yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddederek, hastanın kendilerine geldiği sırada kan değerlerinin kötü olduğunu, Işık’ın duran kalbinin müdahale ile çalıştırıldığını ve sonrasında tekrar rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini ifade etti. Özel hastane yönetimi, hastanın geldiğinde ciddi bir durumla karşı karşıya olduğunu ve gerekli tüm tıbbi müdahalelerin yapıldığını belirterek iddiaları geri çevirdi.

Bu trajik olay, sağlık sistemindeki eksiklikler ve hastane sorumlulukları üzerine yeniden tartışmalara yol açtı. Aile, Fatma Işık’ın gereksiz yere kaybedildiğini ve bu durumun sorumlularının hesap vermesi gerektiğini savunuyor.

Fatma Işık’ın Hastane Sürecindeki Trajedi ve Aile İddiaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!