1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’de Mourinho’nun Kadro Değişiklikleri ve Çift Forvet Stratejisi

Fenerbahçe’de Mourinho’nun Kadro Değişiklikleri ve Çift Forvet Stratejisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’de Mourinho’dan 5 Değişiklik

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Sipay Bodrum FK’yı konuk eden Fenerbahçe, teknik direktör Jose Mourinho’nun liderliğinde kadrosunda önemli değişiklikler yaptı. Portekizli çalıştırıcı, son oynanan Manchester United karşılaşmasının kadrosuna göre 5 oyuncu değiştirerek dikkat çekti. Manchester United maçında ilk 11’de yer alan Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski, bu kez Bodrum FK maçında yedek soyunurken, yerlerine Rodrigo Becao, Filip Kostic, İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko’ya forma şansı verildi. Cezalı olan Fred’in yokluğunda ise İsmail Yüksek, sahaya sürüldü.

Kalede Livakovic, Savunmada Yenilikler

Mourinho, Sipay Bodrum FK karşısında kalede Dominik Livakovic’e şans tanırken, savunma dörtlüğünü Bright Osayi-Samuel, Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Filip Kostic’ten oluşturdu. Orta sahada ise İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek, Sofyan Amrabat ve Allan Saint-Maximin görev aldı. Hücum hattında ise Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri ikilisiyle sahaya çıkıldı.

İrfan Can Kahveci’nin Dönüşü

Fenerbahçe’de Sipay Bodrum FK karşısında ilk 11’de sahaya çıkan İrfan Can Kahveci, ligde 7 maç aradan sonra tekrar 11’de yer buldu. Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında ilk 11’de başlayan İrfan Can, Çaykur Rizespor, Corendon Alanyaspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve Samsunspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuş, Göztepe ile Onvo Antalyaspor maçlarında ise hiç süre alamamıştı.

Fred’in Yokluğunda İsmail Yüksek

Fenerbahçe’de, sarı kart cezası nedeniyle Sipay Bodrum FK maçında takımdan ayrı kalan Fred’in yerine İsmail Yüksek, bir maçlık aranın ardından tekrar ilk 11’deki yerini aldı. Ligin ilk 5 haftasında 90 dakika sahada kalan İsmail, Galatasaray ve Onvo Antalyaspor karşılaşmalarında 45 dakika süre almışken, son olarak Samsunspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Sakatlığını atlattıktan sonra Manchester United karşısında son 11 dakikada oyuna dahil olan İsmail Yüksek, Fred’in yokluğunda önemli bir fırsat yakaladı.

Mourinho’dan Çift Forvet Stratejisi

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, Sipay Bodrum FK karşısında forvet hattında Edin Dzeko ve Youssef En-Nesyri ikilisini tercih etti. Mourinho, Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Göztepe ile deplasmanda oynanan maçı çift forvetle geçirmişti. Bu tercihi, 6’sı lig ve 3’ü UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplamda 9 maç aradan sonra tekrar uygulamaya koydu. Bu strateji, Fenerbahçe’nin hücum gücünü artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Sözcü

Fenerbahçe’de Mourinho’nun Kadro Değişiklikleri ve Çift Forvet Stratejisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!