1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’nin Galibiyeti ve Mourinho’nun Değerlendirmeleri

Fenerbahçe’nin Galibiyeti ve Mourinho’nun Değerlendirmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Sipay Bodrum FK’yi 2-0 mağlup eden Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, bu galibiyetin son derece hak edilmiş olduğunu belirtti. Ülker Stadyumu’nda gerçekleşen maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mourinho, toplantının erken sona ermesi nedeniyle Sipay Bodrum FK’nın teknik direktörü İsmet Taşdemir’e teşekkür etti.

Mourinho, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Sizleri ve Türk halkını tebrik etmek istiyorum. Salı günü çok önemli bir gün. Burada çalışan, burayı seven ve buraya aşık olan birisi olarak hepinizi kutlamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Maçına Hazırlık

Trabzonspor Maçına Hazırlık

Gelecek hafta Trabzonspor ile oynanacak maça dair düşüncelerini paylaşan Portekizli teknik adam, “Ben Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe için Trabzonspor maçı ne anlama geliyorsa, benim de kendimi bu anlamda adapte etmem gerekiyor. Daha önce Roma ile orada oynamıştım. Şimdi Fenerbahçe ile gideceğiz ve durumun farklı olduğunu biliyorum. Oraya 3 puan için gidiyoruz. Geçen yıl neler yaşandığını düşünmüyorum. Sadece bir futbol maçı var ve o maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Umarım hakem, tıpkı bugün olduğu gibi işini iyi yapar, son oynadığımız deplasman maçındaki gibi bir hakem olmaz.” şeklinde konuştu.

Rotasyon ve Oyuncu Değişiklikleri

Sipay Bodrum FK karşısında rotasyonlu bir kadro ile sahaya çıkmasının nedenlerine ilişkin soruya yanıt veren Mourinho, “Herkes oynamak istiyor ve antrenmanlardaki performanslarıyla bunu hak ediyorlar. Kadroda olmayan Samet Akaydin, Yusuf Akçiçek ve Ertuğrul Çetin de oynamayı hak etti.” dedi. Mourinho, “Bugün bazı değişiklikler yaptım ama bu bir hediye değildi. Manchester United maçından sonra oyunculardaki yükü de analiz ettik. Tadic ve Szymanski’nin üzerinde inanılmaz bir yük vardı. O yüzden daha taze ayakları sahaya sürmek istedim. Bugün kazanmayı hak eden taraftık ama sonuç daha farklı olabilirdi. 3 puan için memnunum ama bu kadar çok pozisyon üretip değerlendirememek üzücü. Bir golü ribaunttan attık. İrfan Can Kahveci’nin volesi güzeldi, bir de Osayi-Samuel’in pozisyonu vardı ama bencillik yaptı orada. Maçı ilk yarıda bitirebilirdik ama bunu başaramadık.” açıklamalarında bulundu.

Diğer Rakiplerin Durumu

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçta her sonucun kendileri için olumlu olacağını dile getiren Mourinho, maç içindeki pas tercihleriyle ilgili de “Bugün çok fazla pas hatası yaptığımızı düşünmüyorum. Ancak bitirici pozisyonlardaki üçüncü bölgede pas hatalarını sıkça yapıyoruz. Ben ve ekibim oynadığımız her maçı detaylı bir şekilde analiz ediyoruz. İlk antrenman gününde de oyuncularımızla bu analizleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bir de yorgunluk durumu var. Yalnızca fiziksel yorgunluktan bahsetmiyorum. Yarın oynayacak rakiplerde muhtemelen daha az hata olacaktır. Birisi 3, diğeri 4 gün dinlendi. Hem perşembe hem de pazar günü oynamak kolay değil. Unutulmamalı ki bizim oynadığımız maç özel bir mücadeleydi, diğer rakipler gibi kolay bir maç değildi.” şeklinde ifade etti.

Kaynak: Sözcü

Fenerbahçe’nin Galibiyeti ve Mourinho’nun Değerlendirmeleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!