1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe’nin Zorlu Dönemi ve Oyun Disiplini

Fenerbahçe’nin Zorlu Dönemi ve Oyun Disiplini

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fenerbahçe’nin Zorlu Dönemi

Fenerbahçe, 2013-14 sezonundan bu yana şampiyonluk sevinci yaşayamadı ancak bu süreçte asla büyüklüğünden taviz vermedi. Son yıllarda, özellikle Jose Mourinho’nun teknik direktörlüğü döneminde, rakiplerine karşı duyduğu korku, camiada derin bir endişeye yol açtı. Fenerbahçe’nin, attığı gollerin ardından skoru korumak için rakibe topu bırakması ve oyun disiplinini %50’nin altında tutarak topla oynama yüzdesinin düşmesi, taraftarlar tarafından kabul edilemez bir durum olarak değerlendiriliyor.

Yüzde 56’nın Laneti

Fenerbahçe, en kötü günlerinde bile efsane spor adamı İslam Çupi’nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz…” sözlerinin ışığında sahaya çıkmayı başardı. Ancak bu sezon, topla oynama oranlarını rakiplerine bırakma eğiliminde. Özellikle Samsun deplasmanında mutlak üç puana ihtiyaç duyduğu bir maçta, Fenerbahçe’nin topla oynama oranı %44’te kaldı. Mourinho yönetiminde, Fenerbahçe hiçbir maçta %60 barajını aşamadı. Sadece Galatasaray derbisinde %56’ya ulaştı fakat o maçı da evinde kaybetti.

Umut Vermiyorlar

Mourinho’nun kadro değeri ve kalitesi olarak Fenerbahçe’nin gerisinde olan takımlar karşısında bile, öne geçtikten sonra skoru koruma düşüncesiyle oyunu geride kabul etmesi ve sadece geçiş hücumlarıyla gol bulmaya çalışması, camiada büyük bir tepkiyle karşılanıyor. Sürekli geriye oynayan, tempo yapamayan ve topla çıkmada zorlanan Fenerbahçe, savunmadan çıkarken top kaybederek taraftarlarını çileden çıkartıyor. Bu durum, geleceğe dair de kesinlikle umut vermiyor.

Kaynak: Sözcü

Fenerbahçe’nin Zorlu Dönemi ve Oyun Disiplini
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!