1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fernas Madencilik’te İşten Atılan Madencilerden Açıklama ve Müzakere Süreci

Fernas Madencilik’te İşten Atılan Madencilerden Açıklama ve Müzakere Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fernas Madencilik’te İşten Atılan Madencilerden Açıklama

Sendikaya üye oldukları ve haklarını talep ettikleri için işten çıkarılan madenciler, 53 gündür sürdürdükleri eylemlerine son vererek, müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara’dan Soma’ya geri döndü. Şu anda işçi heyeti, maden ocağında yetkililerle görüşmek için beklemekte.

AKP Milletvekili Maden Ocağının Sahibi

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Fernas Madencilik, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait. İşten atılan madenciler, sendikaya üyelikleri ve haklarını talep etmeleri nedeniyle uzun süredir eylemde bulunuyorlardı. Bugün, işverenle görüşmek üzere yedi işçiden oluşan bir heyet, maden ocağına gitmek üzere yola çıktı.

“İşçiler Adına Görüşmeye Geldik”

Heyet adına açıklama yapan işçi Durmuş Olgunsoy, “Bugün Sayın Ferhat Nasıroğlu milletvekilimiz ve Sırrı Süreyya Önder’in ricalarıyla Soma’da bir görüşme olacağını ifade ettiler. Onların sözüne güvenerek buraya geldik. Şimdi güvenlik ile görüşüp içeriye alınıp alınmayacağımızı soracağız. Yedi kişilik ve işçilerin kendi seçtiği bir heyetle buradayız. Siyasetçileri bir kenara bıraktık ve işçiler adına görüşmeye geldik” dedi.

Güvenlik görevlileri tarafından isimleri alınarak içeriye bildirilen heyet, maden ocağı önünde yetkililerle görüşmek için sabırla beklemekte.

Kaynak: Sözcü

Fernas Madencilik’te İşten Atılan Madencilerden Açıklama ve Müzakere Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!