1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fethi Ahmet Taş’ın Dükkan Kiralama Teklifi: Altın, Mazot ve Süt İle Takas

Fethi Ahmet Taş’ın Dükkan Kiralama Teklifi: Altın, Mazot ve Süt İle Takas

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fethi Ahmet Taş’ın İlginç Kiralama Teklifi

Fethi Ahmet Taş'ın İlginç Kiralama Teklifi

Elazığ’ın merkez Nailbey Mahallesi’nde, 40 metrekarelik bir dükkanı bulunan Fethi Ahmet Taş, yaşamış olduğu behçet hastalığı sebebiyle yüzde 83 engelli durumda. Taş, boşalan dükkanını Ağustos ayında kiraya vermek için ilginç bir yöntem denemeye karar verdi. Dükkanının kapısına astığı afişle, kiralama için farklı seçenekler sundu: 2 gram 24 ayar altın, 100 litre mazot ya da 50 bin lira peşin.

Fethi Ahmet Taş'ın Dükkan Kiralama Teklifi: Altın, Mazot ve Süt İle Takas

Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kira bedelinin altın veya dövize endeksli olarak belirlenemeyeceğini açıklamasının ardından Taş, ilanında değişiklik yapma gereği duydu. Yine takas usulüne devam eden Taş, bu sefer kira bedeli olarak 450 ekmek ya da 175 litre köy sütü talep etti. Ayrıca, yıllık 50 bin lira nakit ödeme seçeneği de sundu.

2 Gram Altından 175 Litre Köy Sütüne Dönüşüm

Taş, daha önceki ilanında mazot isteğini vurgulayarak, “İl dışında yaşadığımız için dükkanımı ziyaret edip gelmem zor oluyor. Öncelikle 2 gram altın, 100 litre mazot ve yıllık 50 bin lira peşinat belirlemiştim. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede Türk Lirası’nı Koruma Kanunu gereği, kiraların dövize endeksli olamayacağı belirtildi. Bu nedenle, bugün bu ilanımı güncelleyerek kaldırdım,” dedi.

Fethi Ahmet Taş'ın Dükkan Kiralama Teklifi: Altın, Mazot ve Süt İle Takas

Devamında, “Artık Türk lirasına endeksli olarak 450 ekmek veya 175 litre köylü sütü bedeli ya da yıllık 50 bin lira peşin parayla dükkanımı kiralayabilirsiniz. Ayrıca, 450 ekmek veya 175 litre köy sütü bedelinde 3 yılda bir yüzde 10 zam yapma şartıyla anlaşmak istiyorum,” ifadelerini kullandı.

Fethi Ahmet Taş’ın Dükkan Kiralama Teklifi: Altın, Mazot ve Süt İle Takas
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!