1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü ve Tepkiler

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü ve Tepkiler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü ve Yansımaları

FETÖ Elebaşı Gülen'in Ölümü ve Yansımaları

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölüm haberi, geçmişteki bazı şahısların yaptığı açıklamaları yeniden gündeme getirdi. Gülen’in iktidar ortağı olduğu dönemlerde ona övgüler yağdıran bazı siyasetçi, gazeteci ve akademisyenler, bu hainin vefatıyla birlikte ani bir ‘U’ dönüşü yaparak eleştirilerde bulunmaya başladılar. Örneğin, 2011 yılında “Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir” diyen Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, ölüm haberinin ardından “Mekanı cehennem olsun” paylaşımında bulundu.

Aynı şekilde, Gülen’i eleştiren sanatçı Defne Joy Foster’a “Gülen’e FETÖŞ diyemezsin” şeklinde bir çıkış yapan ABB eski Başkanı Melih Gökçek de, olay sonrasında “Ateşi bol olsun” ifadesini kullandı. Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Gülen’in ölümünün ardından “Alçak terör örgütü FETÖ’nün elebaşı öldü” sözleriyle durumu değerlendirdi. Daha önce ise “Gülen’in yanına gittim. Siyasette, ticarette yükselme o yoldan geçiyordu” açıklamasında bulunmuştu.

GAZETE İLANIYLA TEŞEKKÜR

FETÖ’den övgüyle söz eden gazeteci Cem Küçük de, “Terörist başı herkese affedilmez günahlar işledi” diyerek, bu ‘U’ dönüşü yapanlar arasına katıldı. Gülen, 2013 yılında yaşadığı kalp rahatsızlığı sonrası kendisini arayanlara gazete ilanıyla teşekkür etmişti. Bu liste, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Tayyip Erdoğan ile birlikte bakanlardan belediye başkanlarına kadar birçok ismi kapsıyordu.

İnsan Kılıklı İblisler Gibi Onursuz Öldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in vefatı üzerine yaptığı açıklamada, “Milletin çocuklarını ‘hizmet’ ve ‘himmet’ diyerek mankurtlaştıranların sonu, tarihteki diğer insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur” dedi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu hainler, tüm uğraşlarımıza rağmen emrinde oldukları ağababalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar. İşledikleri suçların, hakkına girdikleri insanların, ifsat ettikleri körpe beyinlerin ve döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden bu dünyadan ayrıldılar, ancak ilahi adaletten kaçamayacaklar. Rabbimiz, bu millete yaptıkları kötülüklerin hesabını bu hainlerden tek tek soracak.”

Kaynak: Sözcü

FETÖ Elebaşı Fetullah Gülen’in Ölümü ve Tepkiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!