1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fetullah Gülen ve Pensilvanya’nın Coğrafi Özellikleri

Fetullah Gülen ve Pensilvanya’nın Coğrafi Özellikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullah Gülen ve Pensilvanya

Fetullah Gülen, 27 Nisan 1941 tarihinde Erzurum’un Pasinler ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bugün, yaşamının büyük bir kısmını geçirdiği Pensilvanya’da bulunmaktadır. Pensilvanya, Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeydoğusunda yer alan, tarihi ve ekonomik açıdan önemli bir eyalettir.

Pensilvanya Nerede, Hangi Ülkede?

Pensilvanya, Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kesiminde, New York eyaletinin güneybatısında ve Washington D.C.’nin kuzeyinde konumlanmaktadır. Bu eyalet, köklü geçmişi ve çeşitli kültürel zenginlikleri ile bilinir. Hem sanayi hem de ticaret alanında önemli merkezlerden biri olan Pensilvanya, ABD’nin ilk kurulan 13 koloni arasında da yer alır.

Pensilvanya’nın Coğrafi Özellikleri

Pensilvanya'nın Coğrafi Özellikleri

Dünya haritasında Pensilvanya, Kuzey Amerika’nın doğu bölümünde, Atlantik Okyanusu’na oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Ancak, doğu kıyısına yakın olmasına rağmen denize doğrudan kıyısı yoktur. Coğrafi konumu sayesinde, Amerika’nın kalabalık nüfusuna sahip ve tarihi açıdan önemli bölgelerinden biri olarak dikkat çeker.

Türkiye’ye Uzaklığı

Pensilvanya, Türkiye’den ortalama 8.000 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Uçakla seyahat edildiğinde, bu mesafe hava koşullarına ve aktarma noktalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, doğrudan uçuş olmadığında yolculuk süresi yaklaşık 10 saat civarında sürmektedir. Bu süre, aktarmalı uçuşlarda daha da uzayabilir.

Kaynak: Sözcü

Fetullah Gülen ve Pensilvanya’nın Coğrafi Özellikleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!