1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: Büyük Banknot İhtiyacı Artıyor

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: Büyük Banknot İhtiyacı Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: “Daha büyük banknotlara ihtiyaç var, ATM’ler para saymaktan bozuluyor”

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert:

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, katıldığı Bloomberg HT yayınında, bankacılık sektöründe nakit işlemleriyle ilgili yaşanan zorluklara dikkat çekti. Mert, özellikle artan enflasyon oranlarının etkisiyle, 200 TL’lik en büyük banknotun artık yetersiz hale geldiğini vurguladı. Bu durumun, hem şubelerde hem de ATM’lerde operasyonel yükü artırdığını ifade etti.

“ATM’ler para saymaktan bozuluyor”

Ömer Mert, ATM’lerin büyük miktardaki nakit işlemlerinde zorlandığını ve bu durumun cihazların performansını olumsuz yönde etkilediğini belirtti. “Daha büyük banknotlara yüzde 100 ihtiyaç var. ATM cihazları para saymaktan bozulmaya başladı, artık bazı banknotları da yerleştiremiyoruz” diyen Mert, şubelerde de müşterilerin para işlemlerinde büyük zorluklar yaşadığını kaydetti. Bu nedenle, müşterileri ATM’lere yönlendirdiklerini ifade etti; ancak bu çözümün de kendi içinde bazı sorunlar doğurduğunu vurguladı.

“Bütün gün para sayılıyor”

Mert, büyük meblağlarla nakit işlemleri gerçekleştirildiğinde, şubelerde para sayma işleminin tüm gün boyunca devam edebildiğini dile getirdi. Özellikle emlak alım-satım işlemleri sırasında birden fazla cihazın kullanılarak para sayımının yapılmasının, ciddi bir operasyonel yük oluşturduğunu belirtti. Yasal düzenlemelerin çözüme ulaşmasının zaman aldığını da ekleyen Mert, büyük banknot ihtiyacının kısa vadede çözülmesi gereken acil bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Sözcü

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: Büyük Banknot İhtiyacı Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!