1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fırat Nehri’nde ABD ve İran Destekli Gruplar Arasında Gerginlik

Fırat Nehri’nde ABD ve İran Destekli Gruplar Arasında Gerginlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fırat Nehri’nde Gerginlik Tırmanıyor

Fırat Nehri’nin batı yakasında konuşlanan İran destekli milis gruplar, yerel saatle 22.00 civarında nehrin karşı kıyısında bulunan ABD güçlerinin üslandığı Koniko Gaz Tesisi’ni hedef alarak roket saldırısında bulundu. Saldırı sonrası bölgeden gelen haberlerde, güçlü patlama sesleri duyulurken, ABD üssünde herhangi bir zayiat olup olmadığına dair henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Buna karşılık, ABD güçleri de İran destekli grupların yoğun olarak faaliyet gösterdiği Havicet Sakır, Cefra, Mreyiyye ve Murat köylerine karşılık olarak top atışları gerçekleştirerek, karşı saldırıda bulundu. Saldırıların ardından, saat 22.50 civarında aidiyeti bilinmeyen savaş uçakları, aynı köylere yönelik hava bombardımanları düzenledi.

Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG’nın kontrolü altında bulunurken, il merkezi ve çevresindeki kırsal bölgeler ise Suriye ordusu ve İran destekli grupların denetiminde yer alıyor. Bu durum, bölgedeki gerginliği artırmakta ve yerel halk arasında endişelere yol açmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Fırat Nehri’nde ABD ve İran Destekli Gruplar Arasında Gerginlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!