1. Haberler
  2. Dünya
  3. Fransa’da Salmonella Riski Nedeniyle Yumurtalar Geri Çağrıldı

Fransa’da Salmonella Riski Nedeniyle Yumurtalar Geri Çağrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’da Yumurtalar Geri Çağrıldı

Fransa’da, sağlık riski nedeniyle bazı ünlü süpermarketlerden satılan yumurta kutuları geri çağrıldı. Geçtiğimiz cuma günü yapılan duyuruda, bu yumurtalarda salmonella bakterisinin bulunabileceği konusunda önemli bir uyarı yapıldı. Rappel Corso adlı bilgilendirme platformu üzerinden yapılan açıklamaya göre, geri çağrılan yumurtalar arasında Tout frais tout français, Douce France, Ovalis ve Poitou oeufs markaları yer alıyor. Etkilenen ürünlerin son kullanma tarihleri 24 ile 31 Ekim 2024 arasında değişirken, bu yumurtaların 29 Eylül ile 10 Ekim tarihleri arasında raflarda bulunduğu belirtildi.

Tüketicilere, satın aldıkları ürünlerin kodlarını dikkatlice kontrol etmeleri ve bu ürünleri tüketmemeleri konusunda uyarılar yapıldı. Sağlık yetkilileri, bu tür gıda ürünlerinin güvenliği konusunda son derece dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Salmonella Nedir?

Salmonella bakterisi, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olarak bilinen, iki binden fazla farklı türe sahip bir mikroorganizmadır. Bu bakteriler, hayvan ve insan bağırsaklarında doğal olarak bulunur ve dışkı yoluyla vücut dışına atılır. İnsanlara genellikle kontamine olmuş su veya gıda yoluyla bulaşır.

Salmonella enfeksiyonu, genellikle aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

  • Ateş
  • Kusma
  • İshal

Bu bakteriler, gastroenterit ve tifüs gibi birçok hastalığın başlıca etkenlerinden birini oluşturur. Vücuda alındıktan sonra, belirtiler genellikle 12 ila 36 saat içinde ortaya çıkar ve bu rahatsızlık 2 ila 7 gün arasında sürebilir. Tüketicilerin sağlığını korumak adına, gıda güvenliğine dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır.

Kaynak: Sözcü

Fransa’da Salmonella Riski Nedeniyle Yumurtalar Geri Çağrıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!