1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Geçti

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Elfsborg’u Zorlansa da Geçti

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında İsveç temsilcisi Elfsborg’u evinde ağırlayan Galatasaray, ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı karşılaşmayı, ikinci yarıda rakibinin iki golüne engel olamasa da 4-3 kazanmayı başardı. Mücadelede Galatasaray’a galibiyeti getiren goller, 28. dakikada Mauro Icardi, 39. dakikada Isak Pettersson’un kendi kalesine attığı gol, 44. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 83. dakikada Yunus Akgün’den geldi. Elfsborg’un golleri ise 52. dakikada Niklas Hult, 65. dakikada penaltıdan Michael Baidoo ve 90+2. dakikada Johan Larsson’dan geldi. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde puanını 7’ye yükseltirken, Elfsborg 3 puanda kaldı.

GERİ DÖNÜŞE BU KEZ İZİN YOK

Maça etkili bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk yarıda yakaladığı birçok pozisyondan üçünü değerlendirerek soyunma odasına 3-0 önde girdi. İkinci yarıda yavaş tempoda geçen karşılaşmada rakibinin iki golüne engel olamayan Galatasaray, Elfsborg’u oyuna ortak etmeye başladı. Victor Osimhen ve Mauro Icardi ile ikinci yarıda da net fırsatlar bulan Galatasaray, kaleci Pettersson’u geçmekte zorlandı. Karşılaşmanın son bölümlerine doğru Yunus Akgün’ün attığı gol, Galatasaray’ı rahatlatan bir durum yarattı. Daha önce ligde Kasımpaşa karşısında 3-0’dan, Avrupa Ligi’nde ise RFS karşısında 2-0’dan geri dönüşlere izin veren Galatasaray, bu sefer Elfsborg’un geri dönüşüne izin vermedi. Elfsborg kalecisi Pettersson, yaptığı sekiz kurtarışla tarihi bir farkın önüne geçti.

AÇILIŞ ICARDI’DEN

Galatasaray, 28. dakikada Mauro Icardi ile öne geçti. Victor Osimhen’in pasıyla ceza yayı sağ tarafında buluşan Dries Mertens, vuruşunu yaptı ve sağ direkten dönen top altıpas sol çaprazına yöneldi. Bu noktaya hareketlenen Mauro Icardi, bekletmeden vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

PETTERSSON KENDİ KALESİNE ATTI

39. dakikada, Pettersson’un kendi kalesine gönderdiği gol ile Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta Gabriel Sara, ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşu, sağ üst direkten döndü ve kaleci Isak Pettersson’a çarparak ağlara gitti.

İLK YARININ SONUNDA FARK ÜÇE ÇIKTI

Bu golden sadece beş dakika sonra Galatasaray, Barış Alper Yılmaz ile durumu 3-0’a getirdi. Gabriel Sara, savunma arkasına kaçan Barış Alper Yılmaz’a havadan bir pas gönderdi. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, topu kontrol ederek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden ağlara gönderdi.

ELFSBORG İKİNCİ YARININ BAŞINDA GOLÜ BULDU

İkinci yarıya iyi başlayan Elfsborg, 52. dakikada farkı ikiye indirdi. Hızlı gelişen atakta Michael Baidoo, pasını ceza sahası içi sağ tarafına hareketlenen Simon Hedlund’a gönderdi. Hedlund, bekletmeden yerden pasını altıpas sol çaprazına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Niklas Hult, yerden vuruşunu yaparak topu boş kaleye gönderdi.

PENALTI GOLÜYLE FARK BİRE İNDİ

65. dakikada Elfsborg, penaltı golüyle farkı bire indirmeyi başardı. Ceza sahası içerisinde Barış Alper Yılmaz’ın müdahalesi sonrası hakem Matej Jug, potansiyel bir elle oynama ile ilgili Video Yardımcı Hakem’e (VAR) danıştı. VAR incelemesi sonrası Matej Jug, penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda Michael Baidoo, topu yerden sağ köşeye göndererek durumu 3-2’ye getirdi.

YUNUS AKGÜN RAHATLATTI

Galatasaray, 83. dakikada Yunus Akgün ile farkı tekrar ikiye çıkardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yunus Akgün, takım arkadaşı Osimhen ile duvar pası yaparak altıpas sağ çaprazına geldi. Bu noktada Yunus, topu içeri çevirmek istedi ancak savunmaya çarpan top tekrar önünde kaldı. Topu düzelten Yunus Akgün, vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı sol üst köşeden ağlarla buluşturdu.

ELFSBORG UZATMADA UMUTLANDI

Elfsborg, mücadelenin 90+2. dakikasında bulduğu golle farkı bir kez daha bire indirdi. Savunmanın hatası sonrası Johan Larsson’un kaydettiği gol, karşılaşmada skoru 4-3’e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 4-3 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: Sözcü

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!