1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 ile Geçti

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 ile Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Elfsborg’u Zor da Olsa Geçti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında evinde ağırladığı İsveç temsilcisi Elfsborg karşısında ilginç bir mücadele sergileyerek ikinci yarıda 3 gol yemesine rağmen sahadan 4-3 galip ayrılmayı başardı. Bu maçta Arjantinli yıldız Mauro Icardi, Galatasaray tarihindeki en çok gol atan yabancı oyuncular listesinde ikinci sırada bulunan Milan Baros ile eşitlik sağladı. Sarı-kırmızılı takımda üçüncü sezonunu geçiren Icardi, Elfsborg karşısında 85. resmi maçına çıktı ve bu müsabakaya kadar 60 kez gol sevinci yaşamıştı.

Icardi, Elfsborg karşısında maçın başlama düdüğünden hemen sonra perdeyi açarak takımına önemli bir katkı sağladı. Bu golle birlikte toplamda 61 gole ulaşan Icardi, Galatasaray’da resmi maçlarda en çok gol atan yabancı oyuncu listesinde Milan Baros ile gol sayılarını eşitlemiş oldu. Ayrıca, Mauro Icardi son altı resmi maçında dört kez skor katkısı vererek formunu gözler önüne serdi. 25 Eylül’de PAOK ile oynanan maçla başlayan bu süreçte, hem Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi’nde üçer maça çıkan Icardi, iki kulvarda birer maçı boş geçmesine rağmen diğer dört karşılaşmada 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

İsveç Temsilcisi Karşısında Tarihi Bir Galibiyet

Galatasaray, tarihindeki ilk İsveç takımını evinde yenerek önemli bir başarıya imza attı. Avrupa serüvenine 1956-1957 sezonunda adım atan sarı-kırmızılı ekip, ilk kez Elfsborg ile eşleşti. Galatasaray, Avrupa kupalarında daha önce İsveç temsilcileriyle çıktığı 8 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi almıştı. Ancak Elfsborg’u mağlup ederek galibiyet sayısını 2’ye çıkarmayı başardı. Elfsborg maçına kadar tek galibiyetini 1976 yılında deplasmanda elde eden Galatasaray, iç sahada İsveç takımlarına karşı çıktığı 5. maçında (2 beraberlik ve 2 yenilgi) ilk kez zafere ulaştı.

Son 17 Maçta Dikkat Çeken Performans

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 17 müsabakada 15’inde rakiplerine karşı kaybetmedi. Sarı-kırmızılı takım, 2021-2022 sezonuyla başlayan bu süreçte “Kupa 2″de toplamda 17 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların 8’ini kazanmayı başaran Galatasaray, 7’sinden de beraberlikle ayrıldı. “Cimbom”, sadece 2 maçta rakiplerinin üstünlüğünü engelleyemedi.

Kaynak: Sözcü

Galatasaray, Elfsborg’u 4-3 ile Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!