1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat’tan Ekonomik Kriz ve Proje Açıklamaları

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat’tan Ekonomik Kriz ve Proje Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat’tan Önemli Açıklamalar

Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurul toplantısında, bu yılın kendileri için kritik bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Polat, pandemi süreci, Ukrayna’daki savaş, enerji krizi, Filistin’deki trajedi ve ülkemizde meydana gelen büyük depremin Türkiye’nin derin bir ekonomik krize girmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, enflasyonun son iki yıldır bireyleri ve kurumları olumsuz etkilediğini ifade etti.

Polat, gayrimenkul sektörünün de bu olumsuz gelişmelerden nasibini aldığını aktararak, “Son bir yıl içerisinde toplam satışlarda, özellikle İstanbul’da yüzde 35 oranında bir düşüş yaşadık. Geçmişte birçok krizle karşılaştık ama bu kadar derin bir düşüş yaşandığını hatırlamıyorum.” dedi. Bu bağlamda, başkan Dursun Özbek‘i de tebrik eden Polat, Florya’da 22 dönüm olan mevcut arazinin üzerine 41 dönümlük yeni bir arazi alımının gerçekleştirildiğini belirtti. “Arazilerin fiyatları anormal bir şekilde arttı. Beni de komisyon başkanı olarak seçtikleri için yönetime teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

‘Tekliflere Bakılacak’

Polat, başkanlığını yürüttüğü ihale komisyonunun Florya arazisinin dosyasını tamamlamaya çalıştığını aktararak, “Bu işin sonuna doğru yaklaşıyoruz. 18 uygulamasının işlemleri tamamlandı. Prosedürler 2-3 hafta daha devam edecek. Kasım ayının başında ilana çıkmayı hedefliyoruz. Bu süreçte ihale dosyasını tamamlayacağız.” dedi. Ayrıca, dosya alan firmalara kasım ayı içinde bir aylık süre tanıyacaklarını belirtti. Bu süre zarfında firmaların tekliflerini sunacaklarını ifade etti.

  • Bir dosya içinde iki zarf bulunacak.
  • Birinci zarfta ihale şartnamesine uygun belgelerin verilmesi gerekecek.
  • Eksik belge veren firmalara ikaz yapılacak.
  • İkinci zarfta, tüm teklif verenlerin davet edildiği tekliflerin açılması gerçekleştirilecek.

Tekliflerin nasıl değerlendirileceğine dair detayları paylaşan Polat, “İnsanlar en iyi teklif meselesine odaklanıyor. Ancak bu işi yapabilecek kapasitede bir firma olup olmadığına dikkat edeceğiz. Hasılat payında minimum yüzde ne verecekler? Verecekleri avans miktarı da oldukça önemli bir kriter.” dedi. İdari ve teknik yeterliliklerin yanı sıra marka değerinin de büyük önem taşıdığını vurguladı.

‘Borçlar Sıfırlanacak’

Polat, “2025 yılında enflasyonun daha düşük seviyelere düşeceği öngörülüyor. Bu bağlamda, faizlerin yüksek tutulduğu bir dönemden geçiyoruz. İhaleyi kazanacak firma, bu süreçle ilgili konsept bir proje sunacak. Projenin son haline getirilmesi ve ruhsatının alınması en az 8 ay sürecek. Eğer her şey yolunda giderse 2025’in eylül ayında ruhsatımızı alıp kazmamızı çakabiliriz. Bu süreçte enflasyonun belli bir seviyeye düşeceği öngörülüyor. Bu sayede faizler düşecek ve inşaat sektöründeki satışlar yeniden artış gösterecektir.” dedi ve Florya’nın 41 dönümlük arazinin alınmasıyla birlikte büyük bir kurtuluş projesine dönüştüğünü vurguladı. “Bu projeyle birlikte borçlar sıfırlanacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Galatasaray Eski Başkanı Adnan Polat’tan Ekonomik Kriz ve Proje Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!