1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Dursun Özbek’in Açıklamaları

Galatasaray Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Dursun Özbek’in Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray Olağan Genel Kurul Toplantısı Başladı

Galatasaray Olağan Genel Kurul Toplantısı Başladı

Galatasaray Spor Kulübü, yıllık olağan genel kurul toplantısını Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirmeye başladı. Bu olağan divan toplantısında, başkan Dursun Özbek ve yönetimi, 01.06.2023-31.05.2024 dönemi mali tablolarını genel kurul üyelerine sunarak ibra edilecekler. Toplantıda, Özbek’in ‘karaborsa bilet’ iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Dursun Özbek’in Açıklamaları

‘Yanlış Varsa Gözünün Yaşına Bakmam’

Başkan Dursun Özbek, yaptığı açıklamada, “Satılan tek bir biletin bile kaydı mevcuttur. Kime verilmiş, kimden talep gelmiş gibi detaylar kayıt altındadır. Bu durumu çok kıymetli buluyorum. Söz konusu yakıştırmalara geldiğimizde, eğer bize bilgi ve belgeler ulaşırsa, yapılacak araştırmalarla olayları ve failleri tespit etmek mümkün olacaktır. Ancak şu anki iddialar, sadece dedikodudan ibarettir. Eğer bir iddia varsa, bunun sahibinin gerekeni yapması gerekir. Soruyorum, elimizde bilgi belge var mı? Hayır, sadece duyumlar var. İsterse babamın oğlu olsun, eğer bir yanlış varsa gözünün yaşına bakmam. Konu yargıya intikal etti ve sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Biraz sabırlı olun. Bu konuyu son derece önemli buluyoruz ve üzerine gitmekte kararlıyız. Ayrıca, hukuki sürecin yanı sıra KPGM firması ile usulsüzlük denetimi konusunda da anlaştık. Denetim kurulumuz incelemelerini yapıyor.”

‘Her Şeyin Kaydı Var’

Özbek, kombine ve bilet satışları ile ilgili de şunları söyledi: “Kombine ve bilet satışlarında kimsenin kafasında soru işareti kalmaması için rakamları tüm detaylarıyla paylaşmak istiyorum. 2023/24 sezonunda iç sahada oynanan 29 maç için satılabilir 50,168 koltuk bulunuyor. Bunların 41,614’ünü kombine olarak sattık. Bu satışlar Passolig üzerinden gerçekleştiriliyor. Maç günü satılabilir koltuk sayımız 8,554. Kombine devir ortalamamız ise 6,166. Bu rakam, sezon boyunca devredilen ve satılan koltukların ortalamasıdır. Özellikle derbilerde bu devir rakamı 100’lere kadar düşebilmektedir. Devirlerle birlikte maç günü satılabilir koltuk sayısı ortalama 14,720’dir. 11,758 tanesi Passolig uygulaması üzerinden satılmaktadır. Kulübün dahli olan satış sayısı ortalama 1,549’dur. Yani 1,549 bileti kulüp kimlere satıyor? Bu tabloda satılan kişilerin bilgileri mevcuttur. Bu satışların ödeme ve tanımlamaları da Passolig üzerinden gerçekleştirilmektedir. Her şeyin kaydı var!”

’20 Sene Boyunca İlk Kez’

Özbek, mali durumla ilgili de gurur verici bilgiler verdi: “Yüzde 50’ler seviyesindeki faize ve mevcut enflasyonist ortama rağmen, TL bazında finansal borçlarımız 20 sene boyunca ilk defa azalmıştır. Bu borcu 2.4 milyar TL’ye düşürdük. Ayrıca, rekor kırarak 5.2 milyar liralık, 166 milyon euro’luk dönem sonu konsolide net karı elde ettik. Bu dönem sonu karı, Galatasaray tarihinde bir rekoru ifade etmektedir.”

Kaynak: Sözcü

Galatasaray Olağan Genel Kurul Toplantısı ve Dursun Özbek’in Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!